Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μεθοδεύει τη γενίκευση της χρήσης καμερών

Μεθοδικά η κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα διεύρυνσης της χρήσης των καμερών στους δρόμους, αλλά και τη λήψη και άλλων μέτρων. Ετσι, μετά την Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, μιλώντας χθες το πρωί στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρώτη Γραμμή», άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί σοβαρά το θέμα επαναλειτουργίας των καμερών στους δρόμους της Αθήνας. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν είναι υπέρ των καμερών όπως πρότεινε και η υπουργός Εξωτερικών, απάντησε πως «έτσι όπως είμαστε τώρα, με την πρόκληση την οποία αντιμετωπίζουμε στη δημόσια ασφάλεια, νομίζω ότι την άποψη αυτή πρέπει να τη δούμε πάρα πολύ σοβαρά».

Παράλληλα, επισήμανε πως η δίωξη για εξύβριση αυτεπάγγελτα ισχύει, «αν ο παθών είναι αστυνομικός κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του και εξυβρίζεται από κουκουλοφόρο» και πως ενώ γίνεται λόγος για προβοκάτορες που κρύβονται στους κουκουλοφόρους «πώς θα τους βρούμε τους προβοκάτορες, άμα δε βγάλουμε την κουκούλα;».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, υπογράμμισε πως δεν είναι θέμα του υπουργείου του, αλλά «αν πρέπει να το τροποποιήσουμε, αυτό πρέπει να γίνει μετά από μια πολύ σοβαρή κουβέντα που θα ήθελα να την ακούσω».

Αλλά και ο βουλευτής και πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash», δήλωσε «οπαδός» της «συνεννόησης». Και κάλεσε τη ΝΔ «να βάλει το δάχτυλο επί τον τύπο των ήλων και να πει, ξέρετε κάτι, υπάρχουν στην Ελλάδα ορισμένα θέματα που πρέπει να μπούνε στο πολιτικό απυρόβλητο, είτε μας αρέσει είτε δε μας αρέσει. Και αυτή η συζήτηση αφορά και την ασφάλεια, αφορά και την οικονομία».

Σε αυτό το πλαίσιο ανέπτυξε τη γνωστή κινδυνολογία τους, ότι «περνάμε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την ασφάλεια. Αυτό απειλεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και την κοινωνική συνοχή και απειλεί και πάρα πολύ τον οικονομικό τομέα». Μα πρόσχημα, δε, τη δράση των κουκουλοφόρων, την κουκούλα την ίδια, ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ της λήψης μέτρων που ευθέως τρομοκρατούν και στρέφονται ενάντια σε κάθε λαϊκή αγωνιστική διεκδίκηση.

Και νέα μέτρα

Νέα μέσα καταστολής πλάι στους αστυνομικούς σκύλους και στους εκτοξευτές νερού σκέφτεται η κυβέρνηση, όπως άφησε να διαφανεί χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Κάνοντας λόγο για «αίσθηση ανασφάλειας στους πολίτες», προανήγγειλε ουσιαστικά νέα μέτρα ενίσχυσης του αυταρχισμού. Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε σε «μέτρα τα οποία λαμβάνονται, είτε είναι μέτρα ταχείας επέμβασης που έχουμε ανακοινώσει εδώ στην Αθήνα, είτε είναι μπλόκα, είτε είναι προμήθεια σκύλων ή αυτοκινήτων που θα ρίχνουν νερό μαζί με ό,τι άλλο έχουμε κατά νου και θα ανακοινωθεί προσεχώς». Πάντως, ο υφυπουργός υποστήριξε ότι παρόλο αυτό το πλέγμα μέτρων «δεν είναι στις προθέσεις μας η μείωση των ατομικών δικαιωμάτων ή η μείωση της δημοκρατίας»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ