Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΒΓΑΛ: Την ενοχή και των τριών κατηγορουμένων σχετικά με την υπόθεση εκβιασμού της «ΜΕΒΓΑΛ», ζήτησε χτες, κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ο εισαγγελέας πρότεινε να κριθούν ένοχοι ο πρώην διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Παναγιώτης Αδαμόπουλος, ο εκτελωνιστής Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και ο έμπορος σιτηρών Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας. Παράλληλα, πρότεινε την ενοχή τους και για απόπειρα εκβίασης με το σκεπτικό πως τα χρήματα δεν έφθασαν ποτέ στους τρεις κατηγορούμενους. Ωστόσο, με αυτή την πρόταση, ουσιαστικά μετατρέπει την αρχική κατηγορία για εκβίαση σε απόπειρα εκβίασης. Ο εισαγγελέας, τέλος, ζήτησε και την ενοχή του Π. Αδαμόπουλου για τις ναρκωτικές ουσίες που βρέθηκαν, κατά τη διάρκεια έρευνας της αστυνομίας, στο σπίτι του.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ με την οποία απαντά στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» σχετικά με το εάν έγινε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για το παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από τα κεντρικά γραφεία της «Citibank» στην Κηφισιά, έστειλε η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» και δημοσιεύτηκε χτες στο «Ποντίκι». Στην προκήρυξη αναφέρεται τόσο η ώρα που έγινε το τηλεφώνημα στα «ΝΕΑ» όσο και το σημείο απ' όπου έγινε. Ο συντάκτης του κειμένου, με αφορμή τη διάψευση από τη διεύθυνση της εφημερίδας, ότι υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ζήτησε τον... έλεγχο του τηλεφωνικού κέντρου του μέσου. Στο κείμενο, γίνεται αναφορά τόσο στον πρώην υπουργό Σ. Τσιτουρίδη όσο και στην έταιρη αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», μέσω ενός άρθρου για την τελευταία, από το «Πρώτο Θέμα».

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Επαναστατική Απελευθερωτική Δράση» ανέλαβε χτες με τηλεφωνήματα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι» και στην «Ελευθεροτυπία», την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ