Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σέρνεται στα δικαστήρια το φιλειρηνικό κίνημα

Σύμμαχο στην επιχείρηση καταστολής του λαϊκού κινήματος και ποινικοποίησης της πολύμορφης δράσης του, βρήκε η κυβέρνηση την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), που αποφάσισε να σύρει στα δικαστήρια το φιλειρηνικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα ενόψει του μεγάλου αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και για την απομάκρυνση του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου στο Γ` Σώμα Στρατού που εξοπλίζεται με όπλα μαζικής καταστροφής.

Σήμερα, δικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης εκπρόσωπος της ΕΔΥΕΘ, μετά από μήνυση που υπέβαλε η ΑΕΠΙ, γιατί, όπως ισχυρίζεται, δεν εφαρμόστηκε ο νόμος περί προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων σε συναυλία που διοργάνωσε η ΕΔΥΕΘ το Μάη του 2004, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ολυμπιάδας Ειρήνης που εκείνη την περίοδο εξελίσσονταν σε όλη τη χώρα.

Η συναυλία, που έγινε τότε στον Αγιο Παύλο, ήταν ανοιχτή για το λαό, δηλαδή χωρίς εισιτήριο και οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς. Ηταν μια εκδήλωση όπου παρουσιάστηκαν ποιήματα των Γιάννη Ρίτσου, Οδυσσέα Ελύτη και Τάσου Λειβαδίτη που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ερωτηματικά γεννά η απόφαση της ΑΕΠΙ να στραφεί ενάντια στο φιλειρηνικό κίνημα, σε μια περίοδο μάλιστα που είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η ανάπτυξη της αντιιμπεριαλιστικής δράσης, αφού τα Βαλκάνια εξακολουθούν να φλέγονται και οι ιμπεριαλιστές πυροδοτούν νέες εστίες πολέμου για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η μήνυση κατατέθηκε στις αρχές του 2009 και ορίστηκε να εκδικαστεί μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ