Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
«Στήριξη» και «τόνωση» των πολυεθνικών ομίλων

Η «ενεργή στήριξη» και η «τόνωση» της οικονομίας, μέσα από νέες ενισχύσεις στους μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους βασισμένη πάνω στο μοντέλο της «πράσινης ανάπτυξης», είναι η πρόταση που παρουσίασε και χτες ο Γ. Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του με ηγέτες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση η οποία έγινε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, επιχείρησε να ...πείσει ότι οι «σοσιαλδημοκράτες», μπροστά στην οικονομική κρίση, έχουν «μιαν άλλη πολιτική για την Ευρώπη». Χωρίς, φυσικά, να θίξει καμιά από τις ευρωενωσιακές πολιτικές για την τήρηση «δημοσιονομικής πειθαρχίας» μέσα από νέες περικοπές στις κοινωνικές παροχές, την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος και την πειθαρχία απέναντι στο Σύμφωνο Σταθερότητας, ο Γ. Παπανδρέου εντελώς υποκριτικά υποσχέθηκε: «Μια πολιτική προστασίας του οικογενειακού εισοδήματος και των προνοιακών δομών, δηλαδή του κοινωνικού κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας»...

Αντίθετα, πολύ συγκεκριμένος ήταν για την ανάγκη να υπάρξουν «δημόσιες επενδύσεις, με επενδύσεις της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ενωσης» για την ενίσχυση της «πραγματικής οικονομίας», ξεκαθαρίζοντας ότι μοναδικοί κερδισμένοι από την κρίση θα είναι και πάλι οι μεγαλο-επιχειρηματίες, οι βιομήχανοι και οι κατασκευαστές που θα καρπωθούν τις παχιές επιδοτήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ