Παρασκευή 20 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την καπιταλιστική κρίση

Στο «Ελ. Βενιζέλος» περιόδευσε το μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ

Να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα από τη γενικότερη πολιτική που εφαρμόζει σήμερα η ΝΔ ξεπουλώντας τον όμιλο της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), αλλά και να μην αγνοήσουν την επί της ουσίας συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, κατά τη χτεσινή του περιοδεία σε χώρους του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων ο Σπ. Χαλβατζής, κατήγγειλε την πολιτική όλων των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου», ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ., που αποδέχτηκαν την πολιτική της «απελευθέρωσης των ουρανών», επισημαίνοντας ότι αυτή ακριβώς η πολιτική υλοποιείται σήμερα στον όμιλο της ΟΑ. Στις συζητήσεις που είχε ο Σπ. Χαλβατζής με τους εργαζόμενους, κατήγγειλε την επίθεση της κυβέρνησης και γενικότερα της πλουτοκρατίας ενάντια στο εισόδημα και στα δικαιώματα των εργατών, καθώς και τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας, τονίζοντας ότι η οργάνωση, η συμβολή των εργατών και όλων των εργαζομένων στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους εργαζόμενους να αντιδράσουν, να συσπειρωθούν μαζικά στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να προετοιμάσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 2 του Απρίλη, κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ. Πλήθος ερωτημάτων έθεσαν οι εργαζόμενοι για την πολιτική και οικονομική κατάσταση, τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν για χιλιάδες εργαζόμενους και ιδιαίτερα για τους συμβασιούχους και τους εποχικούς. Ο Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν μια μεγάλη ευκαιρία και δυνατότητα την οποία μπορούν και πρέπει να την αξιοποιήσουν και στις ευρωεκλογές του Ιούνη. Να καταδικάσουν την ΕΕ και αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που προωθούν ή αποδέχονται αυτή την αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική. Να στηρίξουν, να ενισχύσουν την πολιτική του ΚΚΕ, να υπερψηφίσουν το ευρωψηφοδέλτιό του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Σπ. Χαλβατζής στην επιτυχία του 18ου Συνεδρίου του Κόμματος, καλώντας τους εργαζόμενους να μελετήσουν τις αποφάσεις του Συνεδρίου που αφορούν την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, που αφορούν στην αντιμετώπιση του σήμερα, αλλά είναι και η βάση για την προοπτική που παλεύει το ΚΚΕ: Τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού μετώπου πάλης, στον αγώνα για τη λαϊκή εξουσία. Αναφερόμενος στην καπιταλιστική κρίση, την κρίση υπερκερδών των μονοπωλίων και υπερπαραγωγής, ο Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε, ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι εργάτες, το σύνολο των εργαζομένων, έχουν πληρώσει τη μεγάλη κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων και πρόσθεσε: «Σήμερα δεν πρέπει να πληρώσουν ξανά οι εργάτες. Αντίθετα σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι να ανέβουν λίγο ψηλότερα. Να δείξουν το μπόι τους και τη δύναμή τους. Να αγωνιστούν οργανωμένα, συνειδητά μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν. Να μην αποδεχτούν τη μείωση των ημερών εργασίας, να μην αποδεχτούν καμιά μείωση, καμιά περικοπή των εισοδημάτων τους. Ταυτόχρονα να ενισχύσουν το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ