Παρασκευή 27 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Βαφτίζει «συμφωνία» τις εποχικές προσφορές

Εμείς ξέρουμε τη δουλειά μας, λένε οι εκπρόσωποι των μεγάλων αλυσίδων στο εμπόριο

Στην τακτική του αποπροσανατολισμού και της δημιουργίας εντυπώσεων ότι δήθεν η κυβέρνηση προτίθεται να προστατεύσει το εισόδημα των εργαζομένων από την καθημερινή ακρίβεια και τις αλλεπάλληλες - μικρότερες ή μεγαλύτερες - ανατιμήσεις επιδίδεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σ' αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε χτες με εκπροσώπους δέκα μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ για να τους ζητήσει, όπως είπε, να κάνουν μειώσεις τιμών το επόμενο διάστημα σε είδη ευρείας κατανάλωσης και σε τρόφιμα. Συγκεκριμένα, εκπροσωπήθηκαν τα: «ΑΒ Βασιλόπουλος», «Βερόπουλος», «Σκλαβενίτης», «Γαλαξίας», «Θανόπουλος», «Ατλάντικ», «Μασούτης», «Bazaar», «Carrefour», «My Market».

Γενικά και αόριστα ο Κ. Χατζηδάκης ισχυρίστηκε ότι «διαπιστώσαμε μια αποδοχή της πρότασης αυτής», για να εξηγήσει στη συνέχεια ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτό για το οποίο γίνεται λόγος δεν είναι τίποτα περισσότερο από τις λεγόμενες ...«εμπορικές πρακτικές», με άλλα λόγια τις περιστασιακές προσφορές που κάνουν τα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να πετύχουν αύξηση των πωλήσεών τους. Πρακτικές οι οποίες, γενικά, τίθενται σε εφαρμογή μετά από ανατιμήσεις που έχουν γίνει σε μια σειρά είδη πρώτης ανάγκης.

Μάλιστα, ο υπουργός έκανε λόγο για «συμφωνία» γενικεύοντας τα όσα «διαπίστωσε» στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία, όπως είπε, «θα εξειδικευτεί» την επόμενη εβδομάδα. Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ από την πλευρά τους απέφυγαν να κάνουν επίσημες δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ διαμηνύουν ότι οι ίδιοι ξέρουν καλύτερα τη ...δουλειά τους και πως ήδη γίνονται μειώσεις τιμών με τη μορφή προσφορών - και μάλιστα ενόψει του Πάσχα - και για άλλη μια φορά πετάνε το μπαλάκι στους προμηθευτές τους. Ενδεικτική, πάντως, της στάσης της κυβέρνησης και της έλλειψης οποιασδήποτε πρόθεσης να παρέμβει με αποτελεσματικό τρόπο στη διαμόρφωση των τιμών, ήταν η δήλωση του Κ. Χατζηδάκη όσον αφορά στη βιομηχανία τροφίμων ότι «δεν υποχρεούται κάποιος να κινηθεί με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ