Παρασκευή 27 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Σε στάση αναμονής για τον τουρισμό

Σε αναμονή φαίνεται να βρίσκεται η κυβέρνηση για το αν θα λάβει πρόσθετα μέτρα υπέρ του ξενοδοχειακού κεφαλαίου, ή θα παραμείνει στην αρκετά ευνοϊκή δέσμη που έχει ήδη προωθήσει, τα μέτρα της οποίας ξεπερνούν σε ύψος τα 250 εκατ. ευρώ, με πολλαπλασιαστικό όφελος για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού.

Μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, χτες, με αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κ. Μαρκόπουλος, εμφανίστηκε σχετικά καθησυχαστικός για τις εξελίξεις. Δήλωσε ότι «η απάντησή μας, στη διαχείριση της κρίσης και στις μίζερες και καταστρεπτικές προβλέψεις, είναι διαρκής και καθημερινή δράση».

Στο τι συνίσταται αυτή η δράση, πέρα από μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο και πριμοδοτούν με δεκάδες εκατ. ευρώ τους ξενοδόχους, δεν το διευκρίνισε. Είπε ωστόσο, ότι «η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη γραμμή επιλογής, ως χώρα τουρισμού σε όλες τις χώρες του κόσμου», ότι διαφήμιση με τους τουρ οπερέιτορ οδήγησε «στον ίδιο αριθμό πτήσεων τσάρτερ, που είχαμε και πέρυσι» και ότι έχει αυξηθεί κατά 50% η προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Το μέγεθος των επιπτώσεων της κρίσης στον τουρισμό μένει να διαπιστωθεί επακριβώς τους επόμενους μήνες, στο μεταξύ όμως, οι μεγαλοξενοδόχοι πιέζουν για ακόμη περισσότερες παροχές και μιλούν για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις ώστε να επωφεληθούν περισσότερο από την επιδοτούμενη εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ