Τρίτη 31 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΜΕ: «Οχι στην ομηρία»

Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, απαίτησε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ, σε συνάντησή της (27/3) με τον γγ του υπουργείου.

Το ΠΑΜΕ έθεσε την πάγια θέση του για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που διαιωνίζουν τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, ενώ, ειδικότερα για το ΥΠΠΟ απαίτησε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την ανάκληση των δύο απολύσεων από την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Υπογράμμισε την άμεση σχέση που έχουν μεταξύ τους η εμπορευματοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς υπέρ της κερδοφορίας του κεφαλαίου, με την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων στον Πολιτισμό.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, ο γγ του ΥΠΠΟ «υπερασπιζόμενος την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική στον τομέα του Πολιτισμού και γενικότερα», παρέπεμψε στο ΠΔ - «Παυλόπουλου», που «όχι μόνο δεν απαντά στο αναφαίρετο δικαίωμα της μόνιμης σταθερής δουλειάς, αλλά αντίθετα επιτείνει το απαράδεκτο καθεστώς της εργασιακής και πολιτικής ομηρίας των συμβασιούχων».

Υπό την πίεση των πρόσφατων αγωνιστικών κινητοποιήσεων στο ΥΠΠΟ και τις συνεχείς παρεμβάσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, ο γγ δεσμεύτηκε μόνο για την καταβολή των δεδουλευμένων μέσω της πρόσφατης τροπολογίας, που όχι μόνο δε δίνει «λύση» στο πρόβλημα, αλλά και προβλέπει την επιμήκυνση του χρόνου σύμβασης, χωρίς να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους με ασφαλιστικά μέτρα. Τέλος, για τις δύο απολύσεις «ανέλαβε την υποχρέωση να επιληφθεί για άμεση αποδεκτή λύση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ