Τετάρτη 1 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Σε διαπραγμάτευση όσα κατέκτησαν οι εργαζόμενοι...

...με στόχο τη διευκόλυνση της «COSCO»

Η συμπαιγνία σε βάρος του λαού του Περάματος από τις δημοτικές αρχές ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ και ΝΔ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και του νέου αφεντικού στο λιμάνι, της πολυεθνικής «COSCO», αποκαλύφτηκε σε όλο της το μεγαλείο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την περασμένη Δευτέρα το βράδυ.

Στη συνεδρίαση, η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Γ. Γλύκας παρουσίασαν και αξίωσαν από το ΔΣ να εγκρίνει «μνημόνιο συνεργασίας» μεταξύ δήμου και ΟΛΠ που αφορά τις παραλιακές περιοχές «Αρμός» και «Δυτικό λιμάνι», με κύριο στόχο να εξασφαλίσει στην πολυεθνική «COSCO», να λειτουργήσει στο λιμάνι χωρίς αντιδράσεις και με αντάλλαγμα κάποια ψίχουλα ως αντισταθμιστικά. Το ΔΣ, όμως, τελικά διακόπηκε κάτω από την αντίδραση του λαού του Περάματος που εκφράστηκε ιδιαίτερα έντονα στη αίθουσα συνεδριάσεων.

Σημειώνεται ότι η περιοχή Αρμός έκτασης 80 στρεμμάτων και το Δυτικό λιμάνι είναι δύο περιοχές, τις οποίες κέρδισε ο λαός του Περάματος με αγώνες, ώστε να αποκτήσει μιαν ελάχιστη έξοδο στη παραλία, όταν στη διοίκηση του δήμου ήταν η παράταξη «Πέραμα Συγχρονη Πόλη» με δήμαρχο τον Γιάννη Πατσιλινάκο. Συγκεκριμένα, είχαν καταφέρει να αποσπάσουν τις περιοχές από τη χρήση του ΟΛΠ και στη συνέχεια αξιοποίησαν. Ομως, τόσο ο προηγούμενος δήμαρχος της ΝΔ, όσο και ο σημερινός (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) έβαλαν σε διαπραγμάτευση με τον ΟΛΠ αυτό που κατέκτησε ο λαός με αγώνες. Στο μνημόνιο (είχε υπογραφεί παρεμφερές από τον προηγούμενο δήμαρχο) αναφέρεται ότι εάν ισχύσει η συμφωνία, ο δήμος δε θα εμποδίσει με αντιδράσεις την απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού. Και όλα αυτά με αντάλλαγμα 135.000 ευρώ το χρόνο.

«Είναι μια κατάπτυστη συμφωνία, παρόμοια με αυτήν που υπέγραψε και η προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία είχε έρθει και στο παρελθόν και με σκοπό, έναντι κάποιων χρημάτων, ο δήμος να δεσμεύεται, ώστε ο ΟΛΠ να κάνει ό,τι θέλει ανενόχλητος», τόνισε μεταξύ άλλων, στην παρέμβασή του, ο Γ. Πατσιλινάκος, επικεφαλής της παράταξης «Πέραμα Συγχρονη Πόλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ