Τετάρτη 1 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Φάρος και οδηγός το Νησί της Επανάστασης

Σε εκδήλωση στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μίλησε ο Κουβανός πρέσβης

Ο Κουβανός πρέσβης Ερμες Ερέρα Ερνάντες
Ο Κουβανός πρέσβης Ερμες Ερέρα Ερνάντες
Εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Σοσιαλιστικής Επανάστασης στην Κούβα και την επικαιρότητα του σοσιαλισμου, διοργάνωσε προχτές η Νομαρχιακή Οργάνωση Λάρισας της ΚΝΕ, όπου μίλησε ο πρεσβευτής της Κούβας στην Ελλάδα, Ερμες Ερέρα Ερνάντες. Επίσης, προχτές το πρωί ο Κουβανός Πρέσβης, συναντήθηκε με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, που του απένειμε τιμητική πλακέτα, ως ένδειξη αλληλεγγύης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων προς το λαό της Κούβας.

Στην εκδήλωση της ΚΝΕ (στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), έγινε πλούσια συζήτηση με τους νέους και τις νέες που παραβρέθηκαν, για την πορεία της Κουβανικής Επανάστασης, ως φάρου σήμερα για τους λαούς όλου του κόσμου. Από τις ερωτήσεις που τέθηκαν, φάνηκε το έντονο ενδιαφέρον των νέων για την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού, για το ξεπέρασμα των δυσκολιών, και ιδιαίτερα της επίθεσης του διεθνούς ιμπεριαλισμού που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μετατρέψει την κατάσταση στην Κούβα «σε ότιδήποτε άλλο, αρκεί να μην είναι ο Σοσιαλισμός», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Κουβανός πρέσβης.

Ο πρέσβης τόνισε την υπεροχή του σοσιαλισμού, μιλώντας για την πληθώρα των επιτευγμάτων στους τομείς της επιστήμης. Ειδικά για τον τομέα της Υγείας, ανέφερε την αποστολή δεκάδων χιλιάδων γιατρών σε όλη την υφήλιο, το πρόγραμμα «Θαύμα» της κουβανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση προβλημάτων όρασης σε χιλιάδες ασθενείς της Βενεζουέλας κ.ά. Επιτεύγματα που έχουν σημειωθεί, όπως είπε, παρά το εμπάργκο των ΗΠΑ, που έχει τη στήριξη της ΕΕ, τις προσπάθειες ανατροπής της επανάστασης και την άδικη φυλάκιση των 5 Κουβανών πατριωτών, για την οποία έχει ξεσηκωθεί Παγκόσμιο Κίνημα Αλληλεγγύης.


Στιγμιότυπο από την εκδήλωση της ΚΝΕ
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση της ΚΝΕ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ