Πέμπτη 2 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Καλλιεργούν κλίμα έντασης

ΣΕΟΥΛ - ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.--

Kλίμα έντασης συντηρούν στην Κορεατική Χερσόνησο τα νοτιοκορεατικά και αμερικανικά αντιτορπιλικά που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, αλλά και Δυτικοί αξιωματούχοι ενόψει επικείμενης εκτόξευσης δορυφόρου από τις αρχές της ΛΔ Κορέας.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως «οι ετοιμασίες της ΛΔ Κορέας για την εκτόξευση πυραύλου συνιστούν παράδειγμα προκλητικής συμπεριφοράς».Παράλληλα, ο Ντάνιελ Πίνκστον, στέλεχος του ιμπεριαλιστικού ιδρύματος γεωπολιτικής «Ομιλος Διεθνών Κρίσεων» (IDG), κατηγόρησε τη ΛΔ Κορέας πως διατηρεί σε υπόγειες βάσεις πέντε ως οκτώ πολεμικές πυρηνικές κεφαλές που θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στους μεσαίου βεληνεκούς πυραύλους «Ροντόνγκ».

Από την άλλη πλευρά, ο στρατός της ΛΔ Κορέας προειδοποίησε την Ιαπωνία πως εάν επιχειρήσει, μέσω της αντιπυραυλικής ομπρέλας ή άλλου μέσου, να καταρρίψει το δορυφόρο της, τότε αυτό θα εκληφθεί σαν πράξη έναρξης ιαπωνικού πολέμου και εισβολής στη ΛΔ Κορέας, έξι δεκαετίες μετά τη λήξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου... Επιπλέον, προειδοποίησε πως θα καταρρίπτονται όποια αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη ξαναπαραβιάσουν τον εθνικό εναέριο χώρο. Οπως ανέφεραν Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι, μέσα στο Μάρτη οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν τουλάχιστον 190 κατασκοπευτικές πτήσεις πάνω από τις βορειοανατολικές ακτές της ΛΔ Κορέας.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας συνέστησε σ' όλους «ψυχραιμία και αποχή από ενέργειες που θα μπορούσαν να περιπλέξουν περαιτέρω την κρίση»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ