Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Η μαζικότητα το κύριο χαρακτηριστικό

Αγρότες και νεολαίοι συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Από την πορεία στην Πάτρα
Από την πορεία στην Πάτρα
Μαζικές και γεμάτες παλμό ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργάνωσε την Πέμπτη το ΠΑΜΕ στην Πελοπόννησο, στην Κεφαλονιά και στη Ζάκυνθο. Η μάχη για την επιτυχία της απεργίας είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, όταν απεργιακές φρουρές στήθηκαν μεταξύ άλλων σε μεγάλα εργοτάξια, σε εργοστάσια στη Βιομηχανική Ζώνη, σε πολυκαταστήματα κ.ά.

Με το κεντρικό πανό της πορείας να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα γράφοντας: «Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Αντεπίθεση τώρα με το ΠΑΜΕ», διαδήλωσαν οι απεργοί στην Πάτρα, όπου πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκε στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Στην απεργιακή συγκέντρωση, στην πλατεία Γεωργίου, κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Θανάσης Παπαστεφανόπουλος, πρόεδρος του σωματείου της ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ και ο Βασίλης Βασιλείου από την Επιτροπή Αγώνα του «Καζίνου του Ρίου». Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κυρίαρχα τα συνθήματα κατά της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή εργαζομένων και αγροτών, καθώς και μαθητών - φοιτητών στις διαδηλώσεις, που έγιναν σε Καλαμάτα, Πύργο, Αργος, Κόρινθο, Τρίπολη, Σπάρτη, Αίγιο, καθώς και στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ