Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις

Η συγκέντρωση στη Νάουσα
Η συγκέντρωση στη Νάουσα
«Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες». Το σύνθημα ακούστηκε από άκρη σε άκρη, στη Μακεδονία και τη Θράκη, σε όλες τις πόλεις που το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε απεργιακές συγκεντρώσεις. Οι εργαζόμενοι που συσπειρώθηκαν με το ταξικό κίνημα ήταν πολλοί περισσότεροι από αυτούς που στις 17 του Μάρτη δήλωσαν «παρών» στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.

Από την Καστοριά, τη Φλώρινα, τα Γρεβενά, την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, μέχρι τον Εβρο, τη Ροδόπη, την Ξάνθη, την Καβάλα και τη Δράμα, το Κιλκίς, τις Σέρρες, τα Γιαννιτσά και την Εδεσσα, τη Βέροια και τη Νάουσα, την Κατερίνη και τη Χαλκιδική, εκφράστηκε πιο δυνατά, πιο μαζικά, περισσότερο μαχητικά η απόφαση των εργαζομένων να μπουν στον αγώνα με το ΠΑΜΕ. Να παλέψουν ενάντια στις απολύσεις, στις διαθεσιμότητες, στη μείωση ημερών και ωρών εργασίας, στη μείωση των μισθών, στο μέλλον των ελαστικών σχέσεων εργασίας που έρχεται και να διεκδικήσουν 7ωρο, 35ωρο, 5ήμερο για όλους, πλήρη σταθερή εργασία.

Αυτή την απόφαση εξέφρασαν πολύμορφα, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Με συγκεντρώσεις και πορείες, με συμβολικές καταλήψεις κ.ά. Οπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι της Νάουσας, οι οποίοι μετά τη συγκέντρωση πραγματοποίησαν πορεία προς το ΙΚΑ και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του Ιδρύματος. Οι εργαζόμενοι της Ξάνθης, πραγματοποίησαν πορεία προς το κατάστημα «ΧΟΝΤΟΣ» σηματοδοτώντας την κλιμάκωση της πάλης ενάντια στο μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο κ.ά..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ