Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΘΗΝΑ
Από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις τα τελευταία χρόνια

Σε πλήρη ανάπτυξη, η πυκνή πορεία κάλυψε απόσταση μεγαλύτερη από ενάμισι χιλιόμετρο στο κέντρο της πόλης

Μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές στη συγκέντρωση της Ομόνοιας
Μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές στη συγκέντρωση της Ομόνοιας
Μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργάνωσε ποτέ το ΠΑΜΕ καταγράφηκε το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα. Σε πλήρη ανάπτυξη, η πυκνή - περισσότερο από κάθε άλλη φορά - πορεία, απλώθηκε από την Ομόνοια μέχρι τη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων και Αμαλίας. Τα μπλοκ του εργατόκοσμου κάλυψαν ολόκληρη τη Σταδίου, το δρόμο μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» και μεγάλο κομμάτι της Λεωφόρου Αμαλίας, με μέτωπο τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και με κατεύθυνση την οδό Συγγρού.

Ηταν μια συγκλονιστική σε όγκο και παλμό απεργιακή συγκέντρωση, στο μέγεθος και τη σύσταση της οποίας αποτυπώθηκε η επιτυχία της μάχης που έδωσαν όλες τις προηγούμενες μέρες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους τόπους δουλειάς. Μια πραγματικά λαϊκή κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχαν ολόκληρες οικογένειες, συνταξιούχοι, γονείς εργατοϋπάλληλοι και παιδιά κάθε ηλικίας.

Δεκάδες χιλιάδες απεργοί εργάτες και υπάλληλοι από εργοστάσια, καταστήματα, εργοτάξια, γραφεία και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, με χαρακτηριστική την παρουσία νέων δυνάμεων πίσω από κάθε πανό και νεολαίων εργαζομένων, συμμετείχαν μαζικά στις εφτά προσυγκεντρώσεις και στη συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας.

Μαζί τους, βρέθηκαν χιλιάδες ακόμα φοιτητές και σπουδαστές, μαθητές και σπουδαστές στα ΙΕΚ, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, οι αγωνιστικές Ομοσπονδίες και συσπειρώσεις των οποίων καλούσαν στην απεργιακή συγκέντρωση. Μαζί τους και πολλοί μετανάστες, άλλοι στα μπλοκ του Συνδικάτου τους και άλλοι στο μπλοκ της Ενωσης Μπαγκλαντέζων εργαζομένων στην Ελλάδα, που συμμετείχε στη συγκέντρωση με δικό της πανό.

Με πορτοκαλί χρώμα η έκταση που κατέλαβε η πορεία στην Αθήνα σε πλήρη ανάπτυξη
Με πορτοκαλί χρώμα η έκταση που κατέλαβε η πορεία στην Αθήνα σε πλήρη ανάπτυξη
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Εργατών, μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ και η γραμματεία της ΔΗΣΕΚ.


Το γιγαντοπανό στην κεφαλή της πορείας
Το γιγαντοπανό στην κεφαλή της πορείας

Με τις σημαίες του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ στη συγκέντρωση
Με τις σημαίες του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ στη συγκέντρωση

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ