Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΜΕ
Γέννημα της ανάγκης, κάτακτηση της εργατικής τάξης

Περιοδεία του Γιώργου Πέρρου στην φαρμακοβιομηχανία «Γερολυμάτος»

Συζητώντας με τους εργαζόμενους του «Γερολυμάτου»
Συζητώντας με τους εργαζόμενους του «Γερολυμάτου»
Η εργατική τάξη μία επιλογή έχει. Συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα, δημιουργία και ενίσχυση των σωματειακών επιτροπών, μαζική συμμετοχή στον αγώνα. Ετσι θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ΠΑΜΕ, θα γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι αγώνες ενάντια στην προσπάθεια του κεφαλαίου να φορτώσει την κρίση στους εργάτες. Θα γίνει δυνατή η αντεπίθεση για τη σύγκρουση και ρήξη με το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και τους φορείς της.

Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε χτες ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΑΜΕ, στους εργάτες κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας στη φαρμακοβιομηχανία «Γερολυμάτος» στο Κρυονέρι. Τόνισε ότι σαν σήμερα (σ.σ. χτες) πριν 10 χρόνια συγκροτήθηκε το ΠΑΜΕ που είναι δημιούργημα των εργατών. Είναι εργαλείο στα χέρια της εργατικής τάξης για ένα συνδικαλιστικό κίνημα που δε συναινεί με την εργοδοσία και βάζει τη δική του προοπτική.

Χτες (σ.σ. προχτές), είπε, δώσαμε μια σοβαρή απάντηση στην προσπάθεια των εργοδοτών να μας φορτώσουν τα προβλήματα. Χιλιάδες εργάτες κατέβηκαν στους δρόμους. Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Ενώ μιλώντας για την ένταση της αντεργατικής επίθεσης επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και επανέλαβε το κάλεσμα συσπείρωσης στα ταξικά συνδικάτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ