Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΜΕ
Να σηκώσουμε ψηλότερα το μπόι μας

«Θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν στο ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι στην αποθήκη του «Κωνσταντακάτου» στα Οινόφυτα

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στον «Κωνσταντακάτο»
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στον «Κωνσταντακάτο»
«Χρόνια Πολλά. Να τα κατοστίσουμε!»

Χαρακτηριστική για το πώς το Πανεργατικό Μέτωπο έχει καταξιωθεί και ριζώσει σε χιλιάδες τόπους δουλειάς ήταν η ευχή με την οποία ένας από τους εργαζόμενους του «Κωνσταντακάτου» υποδέχτηκε το ΠΑΜΕ, χτες.

«Το ΠΑΜΕ έχει δουλέψει για το κίνημα που πραγματικά έχει ανάγκη η εργατική τάξη» τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κατά τη συζήτηση που έγινε με το προσωπικό, στην αποθήκη της επιχείρησης στα Οινόφυτα. «Δεν υποτιμάμε τους αντιπάλους μας» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα σήμερα. «Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν στηρίξει όλες τις αντεργατικές πολιτικές και αποφάσεις» υπογράμμισε.

«Συνάδελφοι, το μηχάνημα, η αποθήκη, το κομπιούτερ, όλα αυτά είναι άψυχα. Δίχως την πνοή που μόνο ο εργάτης μπορεί να του δώσει δεν είναι τίποτα» εξήγησε, αναδεικνύοντας ότι οι εργάτες δεν πρέπει να δεχτούν κανέναν εκβιασμό, δεν πρέπει να φορτωθούν καμιά κρίση. «Χρόνια τώρα λέμε για τα 1.400 ευρώ που πρέπει να παίρνουμε ως βασικό μισθό και λένε οι κυβερνήσεις ότι δεν έχουν. Αλλά τα 28 δισ. ευρώ που έδωσαν στους τραπεζίτες τα βρήκαν αμέσως...» πρόσθεσε. «Γιατί ο εργαζόμενος που δουλεύει να μην έχει λεφτά; Πριν μας έλεγαν να περιμένουμε να μεγαλώσει η πίτα. Μεγάλωσε η πίτα τώρα. Αλλά πού πήγαν αυτά τα κέρδη; Και - καταρχήν - ποιος τη μεγάλωσε; Και γιατί στη μοιρασιά - να το πω έτσι - ο εργάτης να μην παίρνει, όχι αυτά που του ανήκουν, αλλά ούτε αυτά που χρειάζεται για να ζήσει αξιοπρεπώς...».

Και ανάμεσα σε άλλα κατέληξε: «Και να σας πω και κάτι όπως το λέει ο ποιητής: Αν είναι ο λάκκος σου βαθύς, λέει, χρέος σου με τα χέρια σου να σηκωθείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ