Σάββατο 4 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ
Πετυχημένη ταξική αναμέτρηση

Από τη συγκέντρωση στο Ηράκλειο
Από τη συγκέντρωση στο Ηράκλειο
Με μία δυναμική, μαζική και γεμάτη παλμό συγκέντρωση και πορεία ολοκληρώθηκε η απεργία και η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε Χανιά, Ρέθυμνο και Αγιο Νικόλαο.

Στο Ηράκλειο, από τις 5 το πρωί απεργιακές επιτροπές βρέθηκαν έξω από εργοστάσια στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου όπου οι εργάτες έδιναν τη μάχη της απεργίας όπως στο εργοστάσιο «Σαβοϊδάκης» και πλαστικών «Καράτζης ΑΕ». Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στο εργοστάσιο «Μέγκα Πλαστ» οι εργαζόμενοι με απόφασή τους συμμετείχαν 100% στην απεργία. Μάχη δόθηκε όμως και σε 10 μεγάλα γιαπιά της πόλης από τους οικοδόμους όπως σε αυτά της κατασκευαστικής εταιρείας «Ψαλίδας ΑΕ», στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου κ.ά.

Επίσης σοβαρές μάχες και με επιτυχία δόθηκαν έξω από μεγάλους χώρους των τροφίμων και ποτών όπως στην επιχείρηση «ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ» με τη συμμετοχή εργαζομένων και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, εργοστάσια κατασκευής παραδοσιακών σνακ, κ.α. καθώς και στο χώρο του εμπορίου, σε σούπερ μάρκετ, όπως και στις αποθήκες σούπερ μάρκετ «Αριάδνη», στο «Τζάμπο», στο «Χόντος» κ.α. με τους συνδικαλιστές του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων στην πρώτη γραμμή της περιφρούρησης της απεργίας.

Στην απεργιακή συγκέντρωση το νέο στοιχείο ήταν η σύνθεση του κόσμου, με τη συμμετοχή νέων εργαζομένων που πρώτη φορά συμπορεύτηκαν με τις ταξικές δυνάμεις, γυρίζοντας την πλάτη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Εκεί βρέθηκαν και νέοι εργάτες και εργάτριες από τον κλάδο των οικοδόμων, των τροφίμων και ποτών, του εμπορίου κ.ά.

Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε επίσης και στα Χανιά στην πλατεία Νέων Καταστημάτων, όπου νωρίτερα, απεργιακές επιτροπές βρέθηκαν έξω από μεγάλα σούπερ μάρκετ όπως ο «Μαρινόπουλος» και μεγάλα πολυκαταστήματα στο χώρο του εμπορίου όπως ο «Κωτσόβολος» κ.ά. Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Ρέθυμνο και στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ