Τρίτη 7 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νέο χτύπημα κατά σιιτικού τεμένους

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Νέο χτύπημα σε σιιτικό τέμενος σημειώθηκε την Κυριακή στην πόλη Τσάκουαλ της επαρχίας Πουντζάμπ, στο Πακιστάν. Σε ένα πλήθος 1.000 πιστών περίπου, καμικάζι ανατινάχθηκε, με αποτέλεσμα 26 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 40 να τραυματιστούν. Με τη αυξανόμενη βία και τις συνεχιζόμενες επιθέσεις να προκαλούν τρόμο στους κατοίκους της χώρας, που προσπαθούν να προστατευθούν είτε από τις εσωτερικές απειλές, όπως είναι ο κυβερνητικός στρατός και οι «ισλαμιστές αντάρτες», είτε από έξωθεν χτυπήματα αμερικανικών πυραύλων, ο λαός της χώρας οδηγείται σε απόγνωση.

Χθες εκατοντάδες άνθρωποι, που θρηνούσαν τα θύματα του νέου μακελειού, συγκεντρώθηκαν στο τζαμί και κατήγγειλαν τις επιθέσεις βίας, που υποδαυλίζουν τη βία στη χώρα και ενώ οι «Ταλιμπάν» απαιτούν να σταματήσουν οι αμερικανικές επιθέσεις, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με νέα χτυπήματα.

Στο Πακιστάν αναμένεται επίσκεψη του Αμερικανού απεσταλμένου Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ενώ στο γειτονικό Αφγανιστάν έφτασε πραγματοποιώντας αιφνιδιαστική επίσκεψη η Γερμανίδα καγκελάριος Ανκελα Μέρκελ, συνοδευόμενη από τον υπουργό Αμυνας Φραντς - Γιόζεφ Γιουνγκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ