Σάββατο 11 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΙΔΙΩΤΩΝ
Στο σφυρί και νομαρχιακά κτίρια

Στην υλοποίηση των εγκεκριμένων από τη διυπουργική επιτροπή συμπράξεων ανάμεσα στο κράτος και τους ιδιώτες (ΣΔΙΤ) προχωρά η κυβέρνηση, που με αυτόν τον τρόπο εκχωρεί νέο ζωτικό χώρο στις διάφορες μερίδες του μεγάλου κεφαλαίου. Χτες ανακοινώθηκαν οι επιχειρήσεις που επιλέχτηκαν σε πρώτη φάση για το έργο «μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και τεχνική διαχείριση των κτιρίων διοικητηρίων των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων Φθιώτιδας και Αχαΐας» αρχικού προϋπολογισμού - σε σημερινές τιμές - ύψους 71,1 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό πρόγραμμα των ΣΔΙΤ, που ήδη έχουν εγκριθεί και που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, φτάνει σε 4,8 δισ. ευρώ, ενώ πάνω σε αυτό προστίθεται και ποσοστό 20% για τη βαριά συντήρηση των έργων, που θα βάλουν στο χέρι για 25 και πλέον χρόνια οι μεγαλοεργολάβοι και άλλοι επιχειρηματίες.

Για την κατασκευή των νομαρχιακών κτιρίων στη Φθιώτιδα και την Αχαΐα προεπιλέχτηκαν οι παρακάτω εταιρείες και κοινοπραξίες επιχειρηματιών : ΓΕΚ, «Αβαξ», «Ακτωρ», «Βιοτέρ», Αγροτική Τράπεζα - «Εδραση» - ΕΚΤΕΡ - ΕΡΕΤΒΟ - Ρούτσης - «Νόστος», ΑΤΕΣΕ - «Δομική Ακινήτων», «Αναστηλωτική» - «Θεμέλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ