Τρίτη 14 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Επιλογή της ηγεσίας η αντιΚΚΕ προπαγάνδα

Σφραγίδα στην αντιΚΚΕ προπαγάνδα η επιστολή - απάντηση του Γ. Παπανδρέου στην επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η επιστολή - απάντηση που απέστειλε χτες ο Γ. Παπανδρέου στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για το αντικομμουνιστικό παραλήρημα Πάγκαλου, ήρθε ουσιαστικά να επιβεβαιώσει ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει τον αντικομμουνισμό ως βασική γραμμή στους σχεδιασμούς της προεκλογικής του δουλειάς. Ο Γ. Παπανδρέου με τη χτεσινή επιστολή του κάλυψε πλήρως τον Θ. Πάγκαλο για τις άθλιες αντικομμουνιστικές του επιθέσεις.

Με την επιστολή της από τις 23 Μάρτη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καλούσε τον Γ. Παπανδρέου να πάρει θέση για δύο συγκεκριμένες προκλητικές τοποθετήσεις του στελέχους του ΠΑΣΟΚ, όμως αυτός επέλεξε συνειδητά στην επιστολή του να αναφερθεί σ' αυτές υιοθετώντας αντικειμενικά με όρους δήθεν μελέτης ιστορίας τα όσα το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ξεστόμισε κατά του ΚΚΕ, θυμίζοντας αλήστου μνήμης εποχές που έστελναν τους κομμουνιστές στις φυλακές και στις εξορίες. «Πεποίθησή μου είναι ότι κανείς δε μονοπωλεί την ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων, ούτε κατέχει την απόλυτη αλήθεια γι' αυτά. Και αυτό ισχύει όχι μόνον για τους επιστήμονες και τους πολιτικούς, αλλά και για τα πολιτικά κόμματα». Μόνο που ο Θ. Πάγκαλος δε μίλησε για ιστορικά γεγονότα και ιστορία, αλλά φανταστικά πράγματα βγαλμένα σκόπιμα από το πουθενά προκειμένου να ανοίξει την αντικομουνιστική προπαγάνδα της ηγεσίας του. Είπε οτι «αν το ΚΚΕ νικούσε το 1949 τότε θα σκότωνε όλους τους αντιφρονούντες Ελληνες και ένα μέρος μελών και στελεχών του». Ετσι η «πεποίθηση» του Γ. Παπανδρέου ταυτίζεται μ' αυτή του Θ. Πάγκαλου. Γραμμή του ΠΑΣΟΚ λοιπόν.

Για την άλλη προβοκατόρικη δήλωση του Θ. Πάγκαλου ότι ο χώρος του ΚΚΕ «του βάζει γκαζάκια»!! ή δεν το κατάλαβε σκοπίμως ή το ξέχασε σκοπίμως, ή βολεύει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αυτή η αντιΚΚΕ προβοκάτσια

Η στάση του Γ. Παπανδρέου, δεν αποτελεί έκπληξη. Το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει για λογαριασμό της αστικής τάξης και με τη ...«σιωπηλή» αλλά ουσιαστική συγκατάθεση της ΝΔ να ηγηθεί της αντικομμουνιστικής υστερίας, ευθυγραμμισμένο πλήρως με τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις και εντολές, συμμετέχοντας στην επιχείρηση παραχάραξης της ιστορίας.

Ο Γ. Παπανδρέου στην επιστολή του αντιπαραθέτει ότι το ΚΚΕ διεξάγει «διμέτωπο» γιατί με την κριτική του ταυτίζει το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και «βοηθά τα μέγιστα να αποσιωπούνται οι πραγματικές πολιτικές αλλά και οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ». Μόνο που το ΚΚΕ κάνει πολιτική κριτική σε υπαρκτή πολιτική και όχι προβοκατόρικη. Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ π.χ. για την κοινωνική ασφάλιση, τις εργασιακές θέσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, την εξωτερική πολιτική, συμπλέουν με αυτές της κυβέρνησης. Υπάρχουν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Ακριβώς σ' αυτές και μόνο σ' αυτές ασκεί κριτική το ΚΚΕ. Θέσεις που όσο και αν θέλει να κρύψει ο Γ. Παπανδρέου αποτελούν «καρμπόν» της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε 21 ολόκληρες μέρες να απαντήσει στην επιστολή της Α. Παπαρήγα. Σε ερώτηση δημοσιογράφου στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, σχετικά με την αργοπορία της απάντησης: «Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς σκέφτεται ο κάθε άνθρωπος. Πού να ξέρω εγώ; Και σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να τον ερμηνεύσω. Πρέπει να σας πω όμως το εξής πράγμα. Είναι άνευ αξίας πλέον η απάντηση. Δεν έχει καμία αξία. Τι αξία δηλαδή θα έχει; Θα την αρχειοθετήσουμε», ήταν η απάντηση της Αλ. Παπαρήγα.

Η χτεσινή απάντηση του Γ. Παπανδρέου έρχεται απλά να βάλει την επίσημη «κομματική σφραγίδα» της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, στην απόφασή της για ένταση της αντιΚΚΕ υστερίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ