Τετάρτη 15 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Τροφή για μελέτη, επαφή με την Ιστορία

Επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στα Αμπελάκια

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στα Αμπελάκια Λάρισας, θα επισκεφθούν, την Τετάρτη 22 Απρίλη, οι μαθητικές οργανώσεις της Οργάνωσης Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Το Μουσείο περιλαμβάνει εκθέματα και υλικό από το σύνολο σχεδόν των αγώνων του λαού μας, από την περίοδο του 1940 - 44 έως την εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και τους μετέπειτα αγώνες.

Δεν είναι, όμως, μόνον ο χαρακτήρας του μουσείου που ώθησε την Οργάνωση της ΚΝΕ να προγραμματίσει αυτήν την επίσκεψη. «Ως κόμμα και ΚΝΕ εκτιμάμε πως η σφοδρή επίθεση που εξελίσσεται και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα σε βάρος μας, θα έχει σαν "αιχμή του δόρατος" την Ιστορία μας - την Ιστορία του τιμημένου ΚΚΕ. Είναι ανάγκη, κάθε ΚΝίτης και Κνίτισσα, κάθε φίλος του Κόμματος και της ΚΝΕ να συμμετέχει. Θέλουμε οργανωμένα και συλλογικά να αποκομίσουμε οφέλη και γνώσεις από την πείρα του λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος της περιοχής μας», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Στόχος είναι η συγκεκριμένη εκδρομή, παράλληλα με τις άλλες συσκέψεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα, να αποτελέσουν τροφή για τη μελέτη, την επαφή με την ιστορική και πολιτική γνώση. «Θα είναι "όπλο" για την αντεπίθεση - σημειώνει το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ - για τις μάχες που έρχονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ