Πέμπτη 16 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
KΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ KΟΜΜΑ EΛΛΑΔΑΣ
Προτάσεις από το κοινό σχέδιο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της Εκθεσης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ δόθηκε στη δημοσιότητα το παρακάτω σχόλιο:

«Με την έκθεσή του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας φανερώνει ότι οι ανάγκες των μονοπωλίων γίνονται διαρκώς πιο αντιδραστικές και επικίνδυνες για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού.

Για να διατηρηθεί η υψηλή κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητά τους σε συνθήκες κρίσης προτείνει αυστηρή εφαρμογή των συνθηκών του Μάαστριχτ και της στρατηγικής της ΕΕ, επιτάχυνση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, δραστικότερες περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων και παροχών, μείωση μισθών για να βρεθούν περισσότερα χρήματα για τη στήριξη των τραπεζιτών και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας. Οι "πράσινες" επενδύσεις που προτείνει ως διέξοδο δεν είναι τίποτα πέρα από τη γενναία χρηματοδότηση των βιομηχάνων, αυτών που ρυπαίνουν και καταστρέφουν, στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Τα νέα χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα που προτείνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας δεν είναι άλλο από το κοινό σχέδιο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που θα επιχειρήσουν να εφαρμόσουν, είτε ο ένας είτε ο άλλος είναι στην κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, τη δύναμή τους. Να πουν όχι, να αντιπαλέψουν το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τα μονοπώλια. Με λαϊκή συμμαχία να αντεπιτεθούν για το δικό τους δρόμο, τη δική τους προοπτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ