Πέμπτη 16 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΜΕ
Πρόκληση για τους εργαζόμενους

Η απάντηση των εργαζομένων στα εκβιαστικά διλήμματα και τους εκβιασμούς είναι μία: Καμία θυσία για την ολιγαρχία - Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία
Η απάντηση των εργαζομένων στα εκβιαστικά διλήμματα και τους εκβιασμούς είναι μία: Καμία θυσία για την ολιγαρχία - Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία
Τις αντεργατικές προτάσεις που περιλαμβάνει η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, για εφαρμογή των στρατηγικών επιλογών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και παραπέρα χρηματοδότηση της μεγαλοεργοδοσίας, καταγγέλλει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους.

«Τα νέα μέτρα - επισημαίνει το ΠΑΜΕ - δεν είναι τίποτα περισσότερο από την ίδια δοκιμασμένη πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χρόνια τώρα, με τα γνωστά και ολέθρια για τους εργαζόμενους αποτελέσματα».

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ καταδικάζει την τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΓΣΕΕ στη γενική συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδας, τονίζοντας ότι «στήριξε και στηρίζει (σ.σ. η ΓΣΕΕ) πλουσιοπάροχα τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, προκειμένου να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ από την κερδοφορία τους και την εφαρμογή αντιλαϊκών επιλογών.Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός δείχνει πόσο επικίνδυνος είναι για τους εργαζόμενους και τα συμφέροντά τους».

Καταλήγοντας καλεί τους εργαζόμενους ν' αφήσουν στην άκρη τη ΓΣΕΕ και να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για να μη φορτωθεί η καπιταλιστική κρίση στις πλάτες των εργαζομένων. Να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν. Να στείλουν την Πρωτομαγιά μια ακόμα ισχυρή απάντηση στην αντεργατική πολιτική και στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους. Να συμμετάσχουν μαζικά στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις, στην απεργία και απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ