Παρασκευή 17 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τη μόλυνση του Μαλιακού

Το σοβαρό πρόβλημα των νεκρών ψαριών στο Μαλιακό Κόλπο από το τοξικό φύκι Chatonella και γενικότερα της οικολογικής καταστροφής της περιοχής εξαιτίας της έντονης ρύπανσης, ανέδειξε, με Ερώτησή του προς την Επιτροπή της ΕΕ, ο ευρωβουλευτής του KKΕ Θανάσης Παφίλης.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην Ερώτησή του προς την Επιτροπή: «Εδώ και δύο τουλάχιστον μήνες, στο Μαλιακό Κόλπο της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας, το τοξικό φύκι Chatonella, που εντοπίστηκε στα νερά του, προκαλεί πρωτοφανείς μαζικούς θανάτους ψαριών. Συνέπεια αυτής της οικολογικής καταστροφής είναι οι ψαράδες της περιοχής να βρίσκονται σε απόγνωση και να διαμαρτύρονται δικαιολογημένα. Η ανάπτυξη αυτού του τοξικού φυκιού οφείλεται, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, στην αυξημένη και πολύμορφη ρύπανση του Σπερχειού ποταμού, που εκβάλλει στον Κόλπο, από βιομηχανικά και άλλα απόβλητα και λύματα. Ο Κόλπος, όπως χαρακτηριστικά λένε οι κάτοικοι της περιοχής, έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη "τοξική σούπα"».

Καταλήγοντας, ο Θ. Παφίλης καλεί την Επιτροπή να πάρει θέση για την «αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού οικολογικού προβλήματος, την ανάγκη στήριξης των ψαράδων που πλήττονται οικονομικά και γενικότερα την αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας της περιοχής που έχει διαταραχθεί εξαιτίας της ρύπανσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ