Παρασκευή 17 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
... και στραβά αρμενίζουν

«Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια»; Τη γνωστή ρήση - ερώτηση, προφανώς, ΕΠΟ, ΟΠΑΠ, Σούπερ Λίγκα, ΕΠΑΕ και ΓΓΑ τη θεωρούν απλώς ερώτηση αφελών. Και - διά της (συνένοχης) σιωπής και συμπεριφορά τους - απαντούν... «ένας σκύλος που μαθαίνει ξένες γλώσσες». Ετσι, ήσυχοι πως έπραξαν το καθήκον τους, στην ουσία, διαπιστώνουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα.

Αλλιώς πως να εξηγηθεί ο απύθμενος στρουθοκαμηλισμός τους, να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Σε συγκεκριμένη αναμέτρηση της Σούπερ Λίγκας σταμάτησαν να γίνονται δεκτά στοιχήματα. Αρκετοί αγώνες της Β' Εθνικής και από ένα σημείο και μετά όλα τα παιχνίδια της κατηγορίας δεν συμπεριλαμβάνονται στο σχετικό κουπόνι (για να πάμε στα πιο πρόσφατα και τρανταχτά). Συμπτωματικό;

Κανείς από τους αρμόδιους δε δείχνει να ενοχλείται. Η δικαιοσύνη - επίσης - δεν αναρωτιέται τι συμβαίνει. Το «γλυκό έδεσε» με τις καταγγελίες παραγόντων (άσχετα από τη πορεία τους) για διάφορες «ομορφιές». Χρειάστηκε ορισμένοι να μιλήσουν κανά δύο φορές και να συμπέσουν 2 - 3 καταγγελίες μαζί για να φανεί πως κάποιος ενδιαφέρεται. Βέβαια, το πιθανότερο είναι - όπως διδάσκει και το παρελθόν - ότι θα μείνουν καταγγελίες και δεν θα βρεθεί άκρη.

Σ' όλα αυτά και πολλά άλλα, στο θαυμαστό κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, άπαντες υποδύονται τα γνωστά τρία πιθηκάκια με τις χαρακτηριστικές πόζες «δεν ακούω, δε βλέπω, δε μιλάω». Διαφοροποιούνται - κατά καιρούς - για να εκστομίσουν δεκάρικους για την ανάγκη διάλυσης της καχυποψίας που υπάρχει και δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης στους φιλάθλους για τα δρώμενα (εντός και εκτός προσκηνίου).

Και μάλλον πλήρεις από τις... καθοριστικές αντιδράσεις τους, με ήσυχη συνείδηση προχωρούν στα (γι' αυτούς) μείζονα. Με διάφορα προνόμια οι κυβερνήσεις επιβραβεύουν τις ΠΑΕ. Το ίδιο και την ΕΠΟ. Η ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου θα εισπράξει - σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση - 11 (ανάλογα με τις επιτυχίες της Εθνικής, μπορεί να γίνουν και 12) εκατ. ευρώ. Αυτοί περνάνε μια χαρά, εμείς πάλι όχι. Και η ζωή (όσο τους το επιτρέπει ο λαός θα) συνεχίζεται στο ίδιο μοτίβο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ