Παρασκευή 17 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Συναντήθηκαν με χιλιάδες επιβάτες

Από τη μία άκρη του πρώτου λιμανιού της χώρας έως την άλλη, μπροστά στους καταπέλτες των ακτοπλοϊκών πλοίων, όπου υπήρχε αφιξοαναχώρηση, στις εισόδους του λιμανιού, οι δυνάμεις της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, από τα ξημερώματα μέχρι αργά το βράδυ ήταν εκεί, με την ανακοίνωση του Κόμματος στο χέρι, εξαπολύοντας ολοήμερη «έφοδο» ενημέρωσης του επιβατηγού κοινού για τη σημασία που έχει για τα συμφέροντα των εργαζομένων, τα λαϊκά συμφέροντα, η ψήφος στις ευρωεκλογές να είναι «κόκκινη».

Από τις 6.30 το πρωί μπροστά στα πλοία «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ» και «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΙΘΑΚΗ», που ετοιμάζονταν για απόπλου, έως τις 10 το βράδυ που ήταν η τελευταία προγραμματισμένη αναχώρηση, οι δυνάμεις της ΚΟΠ κατάφεραν να συναντηθούν με χιλιάδες επιβάτες, χιλιάδες κόσμου που χτες όλη μέρα πηγαινοέρχονταν στο λιμάνι. Να μεταφέρουν τη «φωνή» του ΚΚΕ, να αναδείξουν ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος «ανυπακοής, καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων της», «αντεπίθεσης για τα δικαιώματά σου».

Aλλωστε, επιπλέον κριτήριο για τους επιβάτες, τους νησιώτες και τους ναυτεργάτες για να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που την ευλογούν, αποτελεί και η κατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, η οποία έχει διαμορφωθεί με βάση τον κοινοτικό κανονισμό 3577/92 και έχει εκτινάξει την εφοπλιστική ασυδοσία. Ηταν χαρακτηριστικό ότι τα όσα συζητούσαν οι κομμουνιστές με τους επιβάτες επιβεβαιώνονταν από τη συμβολική κινητοποίηση, που ήταν σε εξέλιξη, των ναυτεργατών της εταιρείας «GA FERRIES» του εφοπλιστή Αγούδημου, οι οποίοι είναι απλήρωτοι από το Φλεβάρη. Μπροστά στα πλοία της εταιρείας, τα οποία ο εφοπλιστής έχει δέσει με το «έτσι θέλω», έστρωναν πρόωρα το πασχαλινό τους τραπέζι ψήνοντας μαρίδες στα κάρβουνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ