Παρασκευή 17 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΕΛΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΣΑ ΑΡΠΑΞΑΝ: «Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν σαφής στη χτεσινή του τοποθέτηση: το ελληνικό μοντέλο ανάπτυξης έχει χρεοκοπήσει και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το ερώτημα είναι πότε οι πολιτικοί μας θα αναλάβουν το, δύσκολο ομολογουμένως, έργο να εξηγήσουν την αλήθεια αυτή στον ελληνικό λαό. Το βέβαιο είναι πως για να αλλάξει το μοντέλο της ελληνικής οικονομίας θα χρειασθούν επώδυνες και γενναίες μεταβολές, αλλά και συναίνεση ανάμεσα στα κόμματα εξουσίας. Πρωτίστως, όμως, χρειάζεται ο μέσος πολίτης να έχει μια καθαρή εικόνα για την κατάσταση της οικονομίας. Και υπ' αυτή την έννοια η ομιλία του κ. Προβόπουλου ήταν μια "καλή" αρχή» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ: «Θα υποθέσω ότι ξαφνικά ο ανακριτής θυμήθηκε να ασκήσει ποινικές διώξεις για την υπόθεση της Siemens (...) Θα υποθέσω επίσης ότι ξαφνικά το ΠαΣοΚ θυμήθηκε ότι τον Ιούνιο παραγράφονται μια σειρά υποθέσεις και έβαλε τις φωνές. Κανένα πρόβλημα. Οντως οι χρόνοι παραγραφής των πολιτικών υποθέσεων είναι σκανδαλώδεις, αλλά γι΄ αυτό ευθύνεται το Σύνταγμα, το οποίο είναι δημιούργημα του ΠαΣοΚ. Θα υποθέσω επίσης ότι οι δύο αυτές υποθέσεις δεν συνδέονται μεταξύ τους. Οτι δηλαδή οι ποινικές διώξεις δεν ασκήθηκαν για να κόψουν κοστούμι στο ΠαΣοΚ και ότι το ΠαΣοΚ δεν φωνάζει για να γλιτώσει το κοστούμι - το οποίο "κοστούμι" προφανώς δεν είναι ο Τσουκάτος, τον οποίο ουδείς θυμάται, αλλά ο Τρεπεκλής, τον οποίο πολλοί γνωρίζουν...» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).

ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ: «Το μπλόκο στο Αλεποχώρι μόνο τυχαίο δεν ήταν (...) τις τελευταίες δέκα μέρες η αστυνομική παρουσία είχε γίνει ιδιαίτερα έντονη στην περιοχή (...) στην περιοχή από την Κόρινθο μέχρι τα σύνορα του Ν. Αττικής με τη Βοιωτία περισσότεροι από 200 αστυνομικοί προσπαθούσαν να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του κακοποιού (...) "η πλατεία του χωριού μας γέμισε ξαφνικά με ερωτευμένα ζευγαράκια" λένε οι κάτοικοι του Αλεποχωρίου που παρακολουθούσαν την ασυνήθιστη για την εποχή κίνηση στην περιοχή τους» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ