Τετάρτη 22 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Πρότυπα ζωής

Η εβδομάδα των Παθών ήταν - ως συνήθως - και η εβδομάδα του διαφημιστικού βομβαρδισμού του καταναλωτικού κοινού από τα πολυκαταστήματα. «Πρωταθλητής» στη διαφημιστική κούρσα θα πρέπει να αναδείχτηκαν τα «Τζάμπο». Οι διαφημίσεις του πολυκαταστήματος πλημμύρισαν το πρόγραμμα των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Μέχρι εδώ, ουδέν το ιδιαίτερο. Μόνο, να: Σε κανένα από αυτά τα ΜΜΕ, των εργολάβων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των πετρελαιάδων και λοιπών παθιασμένων με την ενημέρωση του πολίτη κατόχων ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, δεν έχει ακουστεί ούτε μια λέξη (σσ: ούτε μια!) όλους αυτούς τους μήνες, από τον περασμένο Δεκέμβρη, για την απόλυση του νεαρού εργαζόμενου από τα «Τζάμπο», που παρά τους εκβιασμούς του ίδιου και της οικογένειάς του, αρνήθηκε να δωροδοκηθεί με τα 50 χιλιάρικα που του πρόσφεραν οι μπιστικοί της εταιρείας για να «πουλήσει» τους συναδέλφους του και τη συνείδησή του.

Βλέπετε, οι εποχές είναι περίεργες. Οι εργαζόμενοι πρέπει να μάθουν να ζουν με το κεφάλι σκυφτό. Χωρίς διεκδικήσεις (έχουμε και την κρίση...). Χωρίς φωνή. Χωρίς αντιστάσεις. Επομένως, δεν είναι καιρός να αρχίσουν να προβάλλονται από τα ΜΜΕ τέτοια πρότυπα ζωής, σαν του νεαρού Νικολόπουλου. Καλύτερα να περνάει η ώρα με ρεπορτάζ για την προετοιμασία του Σάκη ενόψει της «Γιουροβίζιον».

Ομοίως, καλό είναι να αποφεύγονται και οι ειδήσεις που αφορούν στην επισήμανση και την ανάδειξη της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων.

Ως εκ τούτου, στα ίδια αυτά κανάλια, όλους αυτούς τους μήνες, δεν είδατε και δεν ακούσατε τίποτα για τις κινητοποιήσεις συμπαράστασης του ΠΑΜΕ προς τον απολυμένο εργαζόμενο, έξω από τα «Τζάμπο».

Γι' αυτό το «κενό ενημέρωσης», σε ό,τι αφορά στις εργατικές κινητοποιήσεις, υπάρχει φυσικά μια ακόμα εξήγηση, πέραν ενδεχομένως του γεγονότος ότι τα ΜΜΕ μπορεί να μην τις... αντιλήφθηκαν. Οτι, δηλαδή, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (σσ: η ίδια που για την υπόθεση με το Βατοπέδι απεφάνθη ότι οι υπουργοί ήτο «παραπλανηθέντες»...), έχει ήδη εκδώσει φιρμάνι, σύμφωνα με το οποίο οι εν λόγω κινητοποιήσεις συνιστούν «τελεσθέντα εγκλήματα»! Είναι, λοιπόν, ποτέ δυνατόν, τα κανάλια μας να προβάλλουν τέτοια ειδεχθή... «εγκλήματα»;


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ