Τετάρτη 22 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΨΑΧΝΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΚΔΟΧΗ: «Εκείνο που δεν πρόκειται ν' αλλάξει είναι η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και η ικανότητά της να διαχειριστεί τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα (...) με εξαίρεση κάποια μικρά οφέλη την περίοδο του ανασχηματισμού, όλες οι άλλες προσπάθειες αναστροφής του πολιτικού κλίματος απέτυχαν παταγωδώς. Και η αιτία είναι απλή: δεν είχαν σχέση με την ουσιαστική πολιτική και δεν έδιναν απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα του λαού και του τόπου. Αυτές οι απαντήσεις είναι το μεγάλο ζητούμενο για την κυβέρνηση. Μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ανίκανη να τις δώσει και τίποτα δεν προμηνύει ότι είναι ενδεχόμενο να το κάνει στο μέλλον» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: «Οποιο κόμμα και αν κυβερνήσει στο μέλλον, θα βρεθεί αντιμέτωπο με τον θανατηφόρο συνδυασμό χρέους και μειωμένης ανταγωνιστικότητας. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντιληφθεί πως η εποχή του λαϊκισμού τελείωσε για όλους και πως η λύση των δομικών προβλημάτων της χώρας είναι εφικτή μόνο με συναίνεση και ρεαλισμό. Συναινώντας σε τολμηρές λύσεις, θα διευκολύνει μια πιθανή δική του διακυβέρνηση, αλλά πρωτίστως θα βοηθήσει τον τόπο» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΛΛΟΘΙ: «Η κυβέρνηση θα βρεθεί στη δύσκολη θέση να προγραμματίσει νέους φόρους, τους οποίους θα ανακοινώσει αφού κλείσουν οι κάλπες των ευρωεκλογών (...) Γιατί όμως αυτά που "πρέπει να κάνουμε" δεν πρέπει να τα πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός τώρα και να είναι το κύριο θέμα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην πορεία προς τις ευρωεκλογές;» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΑΙ Η ΩΜΗ ΑΞΙΩΣΗ: «Για να πάμε παρακάτω ως χώρα απαιτείται συναίνεση σε θέματα που έχουν μεγάλο πολιτικό κόστος, αλλαγές που θα ξεβολέψουν ισχυρά συμφέροντα ή καλά οχυρωμένες συντεχνίες» (ο Α. Παπαχελάς, επίσης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ