Πέμπτη 23 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ»
Εμπρακτη αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα τους

Νέες στάσεις εργασίας αποφάσισε η Γενική Συνέλευση. Στις πύλες του εργοστασίου θα βρεθεί σήμερα το ΠΑΜΕ

Στις πύλες του «Παπουτσάνη» θα βρεθεί σήμερα αντιπροσωπεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, μεταφέροντας την έμπρακτη αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της επιχείρησης που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για πέμπτη βδομάδα, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αντιπαλεύοντας τις «εθελούσιες» απολύσεις. Το ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους και συνδικάτα να βρεθούν σήμερα, στις 8 π.μ., έξω από το εργοστάσιο. Με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νέες στάσεις εργασίας, σήμερα και αύριο, σε όλες τις βάρδιες.

Ο αγώνας που συνεχίζουν οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο ταξικό τους σωματείο ασκεί σοβαρή πίεση στην εργοδοσία, που έχει φτάσει στο σημείο να απειλεί με λοκ - άουτ και μη καταβολή δεδουλευμένων, προσπαθώντας ταυτόχρονα να στήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. «Δηλώνουμε ότι η εργοδοσία έχει την κύρια ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Ζητάμε για μια φορά ακόμη να αποσύρει το αίτημα για οικειοθελείς αποχωρήσεις. Να μην προχωρήσει σε καμιά απόλυση. Να ικανοποιήσει το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει καταθέσει το σωματείο και να σταματήσει να στέλνει έγγραφες επιπλήξεις στους εργαζόμενους», τονίζει το ψήφισμα της συνέλευσης. «Δηλώνουμε απερίφραστα ότι αυτή η τακτική δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσει και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας» καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

Τον αγώνα για την κλαδική Σύμβαση και για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων κλιμακώνουν και οι οικοδόμοι, οι οποίοι, με απόφαση της ταξικής τους Ομοσπονδίας προχωρούν στις 14 Μάη σε πανελλαδική απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ