Πέμπτη 23 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγελία νεαρών για ξυλοδαρμό από αστυνομικούς

Βίαιη επίθεση από αστυνομικούς, καταγγέλλουν πως δέχθηκαν δύο νεαροί, χθες τα ξημερώματα στην οδό Ναβαρίνου, στην Αθήνα. Οπως ανέφεραν, οι αστυνομικοί της ΥΑΤ, τούς επιτέθηκαν απρόκλητα ασκώντας τους σωματική και ψυχολογική βία, θεωρώντας τους ως συμμετέχοντες σε ομάδα αγνώστων που πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι έριξαν τρεις βόμβες μολότοφ εναντίον δυνάμεων της ΥΑΤ που ήταν στη διασταύρωση των οδών Χαρ. Τρικούπη και Διδότου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Στις 5 τα ξημερώματα, άλλη ομάδα επιτέθηκε με πέτρες στην ίδια διμοιρία. Οπως ανέφεραν οι δύο νεαροί, διμοιρίες περικύκλωσαν τα Εξάρχεια και μία από αυτές επιτέθηκε εναντίον τους στο πάρκο της οδού Ναβαρίνου, με αποτέλεσμα ο ένας να χτυπηθεί στο κεφάλι και το πρόσωπο και ο άλλος στα χέρια, κάτι που του προκάλεσε κατάγματα.

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι έγιναν τέσσερις προσαγωγές και ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και οι δύο καταγγέλλοντες, οι οποίοι - πάντα σύμφωνα με την Αστυνομία - στην προσπάθειά τους να διαφύγουν έπεσαν και χτύπησαν. Ο ένας νεαρός μεταφέρθηκε από αστυνομικούς στα εξωτερικά ιατρεία του «ΕΛΠΙΣ» για τις πρώτες βοήθειες και αργότερα στο Γενικό Κρατικό Αθηνών. Στο ίδιο νοσοκομείο, πήγε χθες το μεσημέρι και ο δεύτερος νεαρός.

Πάντως, για κανέναν από τους τέσσερις προσαχθέντες, δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο ως προς τη συμμετοχή τους στις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών. Οι δύο νεαροί αναμένεται να προβούν σε μηνύσεις κατά των ανδρών της ΥΑΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ