Πέμπτη 23 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απλώνουν την ευρωπροπαγάνδα στα σχολεία

Διευρύνεται η ευρωπροπαγάνδα μέσα στα σχολεία, με φιέστες αποθέωσης της ΕΕ των μονοπωλίων, προκειμένου οι μαθητές να γαλουχηθούν από νωρίς με τις «αξίες» της ανταγωνιστικότητας, να εξαφανιστούν από τις συνειδήσεις τους η ανεργία, οι πόλεμοι, η άγρια εκμετάλλευση, να υποταχτούν στις ανάγκες των κεφαλαιοκρατών, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στην περιστολή των δικαιωμάτων τους. Νέες καταγγελίες για τέτοιου είδους φιέστες και ευρωμαθήματα έρχονται αυτή τη φορά από τη Λάρισα και τη Χαλκίδα.

Σε τμήμα του 10ου Λυκείου Λάρισας έβαλαν τους μαθητές να γράψουν έκθεση ιδεών για τα ...πλεονεκτήματα της ΕΕ και, με επίκληση «κατευθύνσεων του υπουργείου», διευκρίνισαν ότι αν κάποιος μαθητής αναπτύξει με επιχειρήματα τα μειονεκτήματα της ΕΕ, τότε «είναι εκτός θέματος»! Ομοια, σε φροντιστήριο μπήκε θέμα «Να γραφούν τα μειονεκτήματα, τα πλεονεκτήματα της ΕΕ και τα θετικά αποτελέσματα», ενώ με «όχημα» την έκθεση φαίνεται ότι η ευρωπροπαγάνδα εξαπλώνεται ως «μάθημα» και σε άλλα σχολεία της πόλης. Επίσης, στο 3ο Λύκειο Λάρισας προχωράει το προπαγανδιστικό πρόγραμμα «Ανοιξη της Ευρώπης», στο πλαίσιο του οποίου ομάδα μαθητών «αντάλλαξε απόψεις» με έναν Δανό πανεπιστημιακό και με τον J. Figel Ευρωπαίο επίτροπο για την εκπαίδευση.

Καταγγέλλοντας τα παραπάνω, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας της ΚΝΕ καλεί: «Κανείς να μη συμμετέχει σε αυτή την αντιδραστική πρωτοβουλία. Με μπροστάρηδες τους ΚΝίτες και τους αγωνιστές μαθητές να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο της ΕΕ».

«Γυρίζουμε την πλάτη στα κόμματα που ψηφίζουν με χέρια και με πόδια τις αποφάσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου. Η ΕΕ χειρότερη γίνεται, φιλολαϊκή όχι. Καταδικάζουμε με την ψήφο μας την ΕΕ και τα κόμματά της. Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ που σημαίνει ότι οι νέοι, οι εργατικές λαϊκές οικογένειες παίρνουν την τύχη τους στα χέρια τους, οργανώνονται, παλεύουν για το σήμερα και το αύριο», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ.

Στη Χαλκίδα

Στη Χαλκίδα, με τη συνδρομή του Δήμου Χαλκιδαίων, διοργανώθηκε πρόσφατα μια ευρωπαϊκή εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα Φιλίας», στην οποία κάποιοι ενέπλεξαν το 4ο Λύκειο, εμφανίζοντας εντελώς αυθαίρετα το 15μελές του ως συνδιοργανωτή, ενώ το μαθητικό συμβούλιο ουδέποτε συζήτησε για αυτή τη φιέστα, ουδέποτε πήρε απόφαση συμμετοχής ή συνδιοργάνωσής της. Μάλιστα, αυτοί που καπηλεύτηκαν τον τίτλο του 15μελούς, δημοσίευσαν και μια κάλπικη «ευχαριστήρια επιστολή» (υποτίθεται του 15μελούς) προς το δήμο που συνέδραμε στην εκδήλωση.

«Οι αποφάσεις που έχουν παρθεί ενάντια στην ΕΕ, ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια, οι αποφάσεις που παίρνουμε για τους αγώνες μας δεν υπολογίζονται και δε λαμβάνονται υπόψιν, ούτε προβάλλονται. Αντίθετα δημοσιεύονται αποφάσεις που δεν έχουν ληφθεί ποτέ και έχουν να κάνουν με ατομικές πρωτοβουλίες, στις οποίες το 15μελές ποτέ δε συμμετείχε», σχολιάζει σχετικά το 15μελές του 4ου Λυκείου Χαλκίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ