Πέμπτη 23 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ για τον ελλιμενισμό στο κερκυραϊκό λιμάνι αμερικανικού πλοίου του θανάτου

Τη μετατροπή των λιμανιών της χώρας - και όχι μόνο - σε ορμητήρια των ιμπεριαλιστών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους καταγγέλλει η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ με αφορμή τον ελλιμενισμό στο λιμάνι του νησιού του αμερικανικού φορτηγού πλοίου που το προηγούμενο διάστημα είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Αστακού. Πρόκειται για πλοίο που μεταφέρει πολεμικό υλικό, εξοπλισμό, πυρομαχικά και προμήθειες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, όπου αναπτύσσουν δράση οι ΗΠΑ και οι άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

«Η παρουσία του στο λιμάνι της Κέρκυρας, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ, έρχεται να επιβεβαιώσει στο ακέραιο τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει από το ΚΚΕ ότι τα λιμάνια της χώρας χρησιμοποιούνται από τους ιμπεριαλιστές μακελάρηδες για τη στήριξη των διαφόρων μετώπων πολέμου. Με τον τρόπο αυτό τα λιμάνια της χώρας έχουν μετατραπεί σε σταθμούς ανεφοδιασμού πολεμικών μηχανών που σκορπούν το θάνατο στους λαούς».

Σε αυτή την εκ νέου παρουσία του αμερικανικού πλοίου του θανάτου, η οποία αποτελεί πρόκληση για τα φιλειρηνικά, αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του κερκυραϊκού λαού και της νεολαίας, η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ένταση της πάλης ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μάη στις 7 μ.μ. έξω από την ΝΑΤΟική βάση του Ακτιου, απαιτώντας:

-- Να ακυρωθούν όλες οι συμφωνίες που έχουν υπογράψει ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που καθιστούν τα ελληνικά λιμάνια πολεμικά ορμητήρια.

-- Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα.

-- Να γυρίσουν όλοι οι Ελληνες φαντάροι που βρίσκονται εκτός Ελλάδας και στηρίζουν διάφορες ιμπεριαλιστικές αποστολές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ