Πέμπτη 23 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Καταλογίζει ευθύνες ... διαχειριστικού χαρακτήρα

Στην «κακή διαχείριση» και στις «αστοχίες» της κυβέρνησης, επιχείρησε να αποδώσει το ΠΑΣΟΚ την αύξηση του δημόσιου ελλείμματος και του δημόσιου χρέους που ανακοίνωσε η «Eurostat», σε μια προσπάθεια να αθωώσει την αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου που ακολούθησαν με συνέπεια οι κυβερνήσεις του δικομματισμού με τις υποδείξεις της ΕΕ, προσφέροντας οικονομικά κίνητρα και φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες και φορτώνοντας τα χρέη στις πλάτες του λαού.

Την ίδια στιγμή που η ηγεσία και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ασκούσαν κριτική στις διαχειριστικές ικανότητες της κυβέρνησης, απέφυγαν επιμελώς να αναφερθούν στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση στο όνομα της μείωσης του δημόσιου χρέους, στηρίζοντας την καινούργια επιδρομή σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, με δηλώσεις του χτες από τη Θεσσαλονίκη εντελώς υποκριτικά επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την αύξηση του δημόσιου χρέους κατά 80 δισ. ευρώ και μάλιστα αναρωτήθηκε «πού πήγαν αυτά τα χρήματα»; Πίσω από την αντίδραση του Γ. Παπανδρέου και την προσπάθειά του να ανεβάσει τους τόνους της αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης, βρίσκεται η συνειδητή του επιλογή να κρύψει ότι την ίδια πολιτική ακολούθησαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, μειώνοντας τους φορολογικούς συντελεστές για στις Ανώνυμες Εταιρείες και προσφέροντας παχυλές επιδοτήσεις στους πολυεθνικούς ομίλους που εκτίναξαν το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα! Μια πολιτική που το ΠΑΣΟΚ προτείνει τη συνέχισή της και μέσα από το σημερινό πρόγραμμά του.

Ο Γ. Παπανδρέου γνωρίζει, λοιπόν, πολύ καλά πού πήγαν τα «80 δισ. επιπλέον δημόσιο χρέος τα τελευταία πέντε χρόνια, από αυτήν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» που αναρωτήθηκε χτες, όπως επίσης γνωρίζει ότι «δεν πήγαν στην Υγεία, δεν πήγαν στην Παιδεία, δεν πήγαν στην Πρόνοια. Πήγαν σε σπατάλες και σε "ημέτερους"», γιατί την πολιτική των περικοπών στην κοινωνική πολιτική, εφάρμοσαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας Λ. Κατσέλη, η οποία ανέφερε ότι «το δημόσιο χρέος ξεπέρασε τις αρχικές προβλέψεις κατά 14 δισ. ευρώ» και πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ έπεσε «μέσα σε όλες τις προβλέψεις του, ένα χρόνο πριν», ενώ η κυβέρνηση «αστοχεί προκλητικά». Η Λ. Κατσέλη δεν παρέλειψε επίσης να ισχυριστεί «πως απαιτείται αλλαγή κυβέρνησης, για να αλλάξει η οικονομική πολιτική»...

Οι ανακοινώσεις του «Eurostat» έδωσαν την αφορμή για νέο «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εντείνοντας το δικομματικό καβγά. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Παπαθανασίου, με αφορμή τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου ανέφερε «πως αν η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι τόσο δραματική όσο ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ, τότε πώς μπορεί ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου να ζητεί την εμπιστοσύνη των πολιτών για να κάνει παροχές από το πρώτο έτος διακυβέρνησης;». Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα».

Θα ανοίξουμε το Ασφαλιστικό

Το ΠΑΣΟΚ, αν γίνει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, θα «ανοίξει το Ασφαλιστικό», αυτό δήλωσε χτες σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «City» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου. «Το Ασφαλιστικό είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να απασχολεί κάθε κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση, η οποία μπορεί να αγνοήσει το Ασφαλιστικό. Ξέρουμε ότι το Ασφαλιστικό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπακωνσταντίνου, προεξοφλώντας ότι το ΠΑΣΟΚ σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις ετοιμάζει νέα αντιασφαλιστική επέλαση, με στόχο την παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων.

Μπορεί ο ίδιος να ανέφερε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να προχωρήσει σε «αλλαγές» με «όρους μιας κοινωνικής συμφωνίας με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, έτσι ώστε να μπορεί ταυτόχρονα να εξορθολογίσει το σύστημα, αλλά και να εγγυηθεί τις συντάξεις», αλλά όταν στο ΠΑΣΟΚ μιλάνε για «εξορθολογισμό» έχουν στο μυαλό τους το νόμο «Ρέππα» που προβλέπει σύνταξη στα 67 χρόνια!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελεγχόμενη και βολική αντιπαράθεση (2010-02-19 00:00:00.0)
Εμπόριο ελπίδας, για να εγκλωβίσει συνειδήσεις (2009-09-19 00:00:00.0)
Υπόσχεται έκτακτο πρόγραμμα υπέρ των πλουτοκρατών (2009-06-24 00:00:00.0)
Βάζει πλάτες για τη συνέχιση της μονόπλευρης λιτότητας (2009-06-10 00:00:00.0)
Πλήρης αποδοχή των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων (2009-03-11 00:00:00.0)
Με «επιτελικούς κύκλους» για συνέχιση της αντιλαϊκής πορείας (2009-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ