Πέμπτη 23 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το αστικό ταξικό συμφέρον

«Η δημοκρατία έχει εδραιωθεί και η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ενωση διασφαλίζει το παρόν και εγγυάται το μέλλον της χώρας» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

Ο «αριστερός» καημός

«Η μεταπολιτευτική δημοκρατία στερεώθηκε, διευρύνθηκε και μεταλλάσσεται (...) μόνον ο αντιαμερικανισμός επιβιώνει ως σταθερή πολιτική στάση από τα χρόνια της δικτατορίας» (από το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).

Η εφαρμογή του νόμου

«"Περήφανοι για τα μέλη της CIA" πρέπει να είναι όλοι οι Αμερικανοί, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, καθώς οι ανακριτές που πραγματοποιούσαν βασανιστήρια σε κρατουμένους εκτελούσαν τα καθήκοντά τους, καλή τη πίστει, βασιζόμενοι σε νομικές συμβουλές που τους δόθηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Τι είναι αυτό που τους φοβίζει;

«Δίνουμε συγχωροχάρτι στον Στάλιν; Εχει οδηγηθεί η Αριστερά σε αδιέξοδο; Επίκαιρα και καυτά ερωτήματα (...) Δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται το θέμα της μελλοντικής πορείας της Αριστεράς αλλά και της ζωής στη διάρκεια του σταλινικού καθεστώτος. Και τα δύο θέματα είχαν συζητηθεί πλατιά από κριτικούς από όλο τον κόσμο το 1989, σε συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI). Είχε τίτλο "Ο κινηματογράφος στα ολοκληρωτικά καθεστώτα: Χίτλερ, Μουσολίνι, Στάλιν" και είχε γίνει στο πλαίσιο του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Μόσχας. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν ακόμη και σήμερα οι σκληροπυρηνικοί εκείνοι (μαζί και ορισμένοι κριτικοί) που δίνουν συγχωροχάρτι στον Στάλιν και τα εγκλήματά του, τη στιγμή που σήμερα κανένας πια δεν αμφισβητεί ότι στην περίοδο 1936-37 και μόνο ο Στάλιν εκτέλεσε 750.000 "αντιφρονούντες"!» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ