Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ 1-0
Λυτρωτής ο Τζόρτζεβιτς

Μια ανάσα πριν την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός μετά τη σπουδαίας σημασίας νίκη επί της Βαλένθια με 1-0 χτες στο ΟΑΚΑ, παρουσία 50.000 θεατών. Ομως η νίκη της Λιόν στην Ολλανδία επί της Χέερενφεν με 2-0 δίνει παράταση στην αγωνία για την ελληνική ομάδα που την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει τους Γάλλους εκτός έδρας. Με ισοπαλία ή ήττα με πάνω από 2-1 (3-2, 4-3 κλπ.) η πρόκριση πάει στους Πειραιώτες. Σε αντίθετη περίπτωση νίκη της Λιόν, είτε με 1-0 είτε με δυο γκολ διαφορά (3-1, 4-2, κλπ.) την πρόκριση παίρνουν οι Γάλλοι.

Οσον αφορά το χτεσινό παιχνίδι, ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τζόρτζεβιτς στο 65` ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι. Το πέναλτι κέρδισε η χρυσή αλλαγή, όπως αποδείχτηκε, του Γιάννη Μαντζουράκη, Στέλιος Γιαννακόπουλος που ανατράπηκε από τον Ντεσάμπ. Κατά τ' άλλα το παιχνίδι δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ο Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων εκμεταλλευόμενος το χώρο που του έδινε η Βαλένθια. Οι Ισπανοί προτίμησαν την άμυνά τους και αρκέστηκαν στις αντεπιθέσεις, Παρ' όλα αυτά όμως, έλειπε η κλασική φάση στα καρέ, αφού ο Τζιοβάνι ήταν σε κακή ημέρα, ενώ μέτρια ήταν και η απόδοση του Χούτου. Η είσοδος στην επανάληψη των Γιαννακόπουλου, Αλεξανδρή έδωσε κάποια διαφορετική... πνοή στους πρωταθλητές που άρχισαν να πιέζουν με μεγαλύτερες αξιώσεις την εστία του Κανιθάρες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Κόντης, Αμανατίδης, Γεωργάτος (59ο Αλεξανδρής), Ζε Ελίας, Τζόρτζεβιτς, Ζέτερμπεργκ, Λουτσιάνο (59ο Γιαννακόπουλος), Χούτος (72ο Ανατολάκης), Τζιοβάνι.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Κανιθάρες, Πελεγκρίνο, Ντεσάμπ, Τζούκιτς, Ντιέγκο Αλόνσο (66ο Κάριου), Ανγκούλο, Βιθέντε, Καρμπόνι, Πάρι (Ανγκλομά), Αλμπέλδα (49ο Μίγια), Γεράρδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ