Παρασκευή 24 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΘ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ
Ο αγώνας άνοιξε χαραμάδα

Κάτω από την πίεση των πολύχρονων και επίμονων αγώνων των εργαζομένων που δουλεύουν στις υπηρεσίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μέσω εργολάβων, χθες το Πρυτανικό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει από την κυβέρνηση την ένταξή τους στο προσωπικό του ΑΠΘ. Η κίνηση αυτή του Πρυτανικού Συμβουλίου, πιθανά, στοχεύει στην εκτόνωση των αντιδράσεων των εργαζομένων, οι οποίοι είχαν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις μετά το Πάσχα.

Συγκεκριμένα, το Πρυτανικό Συμβούλιο αποφάσισε «να υποβληθούν στο αρμόδιο υπουργείο πρόταση νομοθετικής ρύθμισης και αιτιολογική έκθεση, με σκοπό την ένταξη στο ΑΠΘ, με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, του προσωπικού που απασχολείται σήμερα στο ΑΠΘ μέσω εργολαβιών».

Ταυτόχρονα βέβαια, προετοιμάζει το έδαφος για την πιθανή αρνητική εξέλιξη, αφού προσθέτει χαρακτηριστικά: «Με δεδομένη και γνωστή την ύπαρξη σχετικών νομικών προβλημάτων, το ΑΠΘ θα προβεί σε ενέργειες με προοπτική την, μέσω ΑΣΕΠ, πρόσληψη προσωπικού, με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, προς κάλυψη των αναγκών του ΑΠΘ που σήμερα εξυπηρετούνται από εργολαβίες. Θα υποδείξει στους ενδιαφερόμενους άμεση υποβολή αίτησης θεραπείας ενώπιον του ΑΣΕΠ, μέσω του Κοινού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Προσωπικού του ΑΠΘ, με αίτημα την επανεξέταση των υποθέσεών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ