Τρίτη 28 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αύριο θα καταθέσει το πόρισμα

Αύριο, τελικά, θα κατατεθεί το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Παυλίδη, αφού χτες έληξε η προθεσμία που είχε η επιτροπή από την Ολομέλεια. Η επιτροπή παρέτεινε για λίγο τις εργασίες της, προκειμένου να δεχτεί σε ακρόαση τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας που εξέτασαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς της οικογένειας Παυλίδη, αλλά και του εφοπλιστή Φ. Μανούση που έκανε τις σχετικές καταγγελίες για εκβιασμό σε βάρος του από στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, το πόρισμα της επιτροπής αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και θα γίνει και η μυστική ψηφοφορία για την αποδοχή του ή όχι. Οπως είναι γνωστό, για την έγκριση απαιτούνται 151 και δεν έχει δικαίωμα να πάρει μέρος στην ψηφοφορία ο Α. Παυλίδης, πράγμα που σημαίνει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία αποτελείται στη συγκεκριμένη ψηφοφορία από 150 βουλευτές. Ηδη τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ.) έχουν δηλώσει ότι από τις εργασίες της Προανακριτικής στοιχειοθετείται το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας του Α. Παυλίδη σε εκβίαση συνεργάτη του προς τον εφοπλιστή Μανούση, ενώ κατά τους βουλευτές της ΝΔ δεν προέκυψαν στοιχεία ικανά για την απόδοση της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Από την ανάλυση των τραπεζικών λογαριασμών, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει ότι σε λογαριασμό του Αναστάσιου Παυλίδη (αδελφός του πρώην υπουργού) κατατέθηκαν από το 2002 έως το 2008 ποσά ύψους 324.000 ευρώ από τον επιχειρηματία Κ. Ρούτση και μάλιστα με καταθέσεις μετρητών 15.000 ευρώ την ημέρα σε δύο δόσεις των 8 και των 7 χιλιάδων ή των 10 και 15 χιλιάδων ευρώ για κάθε μέρα. Ο Κ. Ρούτσης μιλώντας στην εφημερίδα «Εθνος» δήλωσε ότι οι καταθέσεις που εμφανίζονται στον εν λόγω λογαριασμό αφορούν την επιστροφή ενός ποσού που του είχε δώσει ο Αναστάσιος Παυλίδης για μια επένδυση που επρόκειτο να κάνουν από κοινού στο Γαλαξίδι, αλλά τελικά δεν προχώρησε.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδας κλείνουν στο συμπέρασμα ότι το τίμημα της αγοράς του σπιτιού της κόρης του Α. Παυλίδη ήταν 330.000 ευρώ, εκτίμηση στην οποία είχε οδηγηθεί και ο ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση και έστειλε το φάκελο στη Βουλή.

Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής από τον Γ. Σιούφα και η δεύτερη δικογραφία που αφορά τον Α. Παυλίδη και σχετίζεται αυτή τη φορά με διαγωνισμούς των λεγόμενων άγονων γραμμών της Δωδεκανήσου. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να συντηρήσει την υπόθεση Παυλίδη, αφού ήδη το ΠΑΣΟΚ έχει ανακοινώσει ότι θα ζητήσει και γι' αυτήν την υπόθεση τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής. Την πρόταση αυτή αναμένεται να την καταθέσει σήμερα το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ