Τρίτη 28 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ Η ΚΛΙΝΤΟΝ
Επίσκεψη «εντυπώσεων»

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Υπέρ της διεξαγωγής «ελεύθερων εκλογών χωρίς ξένη ανάμειξη», τάχτηκε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών που πραγματοποίησε την Κυριακή την πρώτη σύντομη επίσκεψή της στο Λίβανο, χωρίς προηγούμενη αναγγελία. Η Χίλαρι Κλίντον συναντήθηκε μόνο με τον Πρόεδρο Μισέλ Σουλεϊμάν, προσπαθώντας, όπως εκτιμούσαν αναλυτές, να πείσει, έστω σε επίπεδο εντυπώσεων, ότι η νέα αμερικανική προεδρία «δεν αναμειγνύεται» στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας,αφήνοντας στο περιθώριο το γεγονός ότι για το Λευκό Οίκο η «Χεζμπολάχ», μια από τις ισχυρότερες λιβανικές πολιτικές δυνάμεις, παραμένει «τρομοκρατική οργάνωση». Εσπευσε, δε, να διαβεβαιώσει ότι οι όποιες προσπάθειες προσέγγισης της Ουάσιγκτον προς τη Δαμασκό ή την Τεχεράνη δεν πρόκειται να επηρεάσουν τη σταθερή «προσήλωση της αμερικανικής πολιτικής στην ανεξαρτησία του Λιβάνου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι «Χεζμπολάχ», ενόψει των εκλογών της 7ης Ιούνη, διεξάγει προεκλογική εκστρατεία χαμηλών τόνων, δηλώνοντας «μετριοπαθής» και «έτοιμη», ακόμη και αν νικήσει (κάτι που θεωρείται εξαιρετικά πιθανό), να συνεργαστεί σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

  • Αλλα τρία άτομα (δύο Λιβανέζοι και ένας Παλαιστίνιος) συνελήφθησαν για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ, στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης όπου σε δίκη βρίσκεται ένας πρώην Λιβανέζος στρατηγός και μέλη της οικογένειάς του, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε δεκαετή συνεργασία με τη «Μοσάντ».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ