Σάββατο 2 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΤΡΑ
Αυτοί είναι οι δικοί μας ποιητές

Η ΚΝΕ τίμησε τον Γιάννη Ρίτσο

«Πλημμύρισε», το θεατράκι στη μαρίνα, προχτές (30/5) το βράδυ από τον ενθουσιασμό και των Πατρινών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Νομαρχιακών Οργανώσεων Αχαΐας, ΑΕΙ και ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν με θέμα «1η Μάη 1909 - 1η Μάη 2009 -- 100 χρόνια Γιάννης Ρίτσος: Ο κομμουνιστής ποιητής, ο ποιητής του λαού μας...».

Εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, κάθε ηλικίας, γέμισαν ασφυκτικά το χώρο της εκδήλωσης που οργάνωσε η ΚΝΕ, αποδεικνύοντας έμπρακτα, ότι το έργο του Ρίτσου συναντιέται και θα συναντιέται με τις νέες γενιές στα μονοπάτια του αγώνα.

«Ο Ρίτσος ήταν κομμουνιστής, μέλος του ΚΚΕ σε όλη του τη ζωή. Το μεγαλείο της τέχνης του οφείλεται στην υπεροχή της ιδεολογίας του Κόμματός του, του επιστημονικού σοσιαλισμού... Δεν ξεχνάμε, εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε: Από τους χιλιάδες σκοτωμένους μας συντρόφους, από τους χιλιάδες εξόριστους στα Μακρονήσια και τις φυλακές, από τους χιλιάδες εργάτες που σήμερα δε σκύβουν το κεφάλι. Το ΚΚΕ απευθύνει σάλπισμα αγώνα, συμμαχίας και νίκης. 'Η με τα μονοπώλια ή με το λαό. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Με αυτούς τους στίχους τιμάμε εμείς τον Γιάννη Ρίτσο. Με αυτούς τους στίχους τιμάμε τους νέους εργάτες, τα εργατόπαιδα του ΟΑΕΔ, των νυχτερινών σχολείων, των ΙΕΚ, τους μαθητές, τους φοιτητές και σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών. Σε αυτούς αφιερώνουμε και τη σημερινή μας εκδήλωση. Μαζί με τον Γιάννη Ρίτσο, αυτοί είναι οι δικοί μας ποιητές. Μαζί τους θα γράψουμε τους στίχους της αυριανής σοσιαλιστικής, της αυριανής κομμουνιστικής μας κοινωνίας», τόνισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Πελοποννήσου - Κεφαλονιάς - Ζακύνθου της ΚΝΕ.


Τη σκυτάλη πήρε η ομάδα μελών της ΚΝΕ που με μεράκι προετοίμασε την εκδήλωση. Μέσα από αφηγήσεις, απαγγελίες, εικόνες, μουσική και τραγούδι με την πολυμελή ορχήστρα της ΚΝΕ ζωντάνεψε η πορεία και το έργο του ποιητή, άρρηκτα δεμένα με τους αγώνες του λαού μας, με πρωτοπόρο το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ