Σάββατο 2 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Ζωγραφική, γλυπτική, κατασκευές

Εργο της Κοραλίας Παπαθανασοπούλου
Εργο της Κοραλίας Παπαθανασοπούλου
«Οταν χορεύουν οι ζωγραφιές», τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής της Ρούλης Μπούα, που εγκαινιάζεται (7/5, 8 μ.μ.) στην γκαλερί «Aδάμ» (N. Bάμβα 5). Πρόκειται για μία ενότητα με θέμα κλασικά παραμύθια, διασκευασμένα σε μπαλέτο, με ρομαντική ατμόσφαιρα, όπου επικρατεί η αίσθηση της μουσικότητας, της χορευτικής κίνησης, του ρυθμού και του έρωτα.

Στο χώρο «Νίκος Κεσσανλής», της ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256), φιλοξενείται (έως 28/5) έκθεση έργων της Ελένης Πόταγα - Στράτου με τίτλο «Εμπειρία φωτός», που αποτελείται από πέντε μεγάλες εγκαταστάσεις - ενότητες, κατασκευασμένες από πλέξιγκλας, γυαλί, νερό, καθρέπτη, αλουμίνιο, ξύλο, γυψοσανίδες και κυρίως φως και video. «Είναι μια πρόταση - πρόσκληση», σημειώνει η δημιουργός, «να ξαναθυμηθούμε σημαντικές, πολύτιμες στιγμές της ζωής μας. Μια επανεξέταση της πολλαπλής εμπειρίας που μας προσφέρει το φως».

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών παρουσιάζεται (7/5 - 6/6) η πρόσφατη δουλειά της γλύπτριας Βένιας Δημητρακοπούλου με τίτλο «Κεκτημένα εδάφη της μνήμης και του κόσμου». Πρόκειται για σειρά πέτρινων κεφαλών λαξευμένων σε ηφαιστειογενές πέτρωμα της Αίγινας (ανδεσίτης, κοινώς μαυρόπετρα) που συνομιλούν με χυτευμένες ορειχάλκινες εκδοχές τους και με πήλινα αντρικά και γυναικεία προσωπεία. Η ενότητα συμπληρώνεται με σειρά γύψινων αντρικών κεφαλών.

Εκθεση ζωγραφικής της Κοραλίας Παπαθανασοπούλου, εγκαινιάζεται (8/5, 8.30 μ.μ.) στην «Designer's Dot Gallery» (Μελαντίας 8 και Ηλιουπόλεως, Παγκράτι).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ