Σάββατο 2 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
1η Μάη 2009
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Τίμησαν ταξικά την Πρωτομαγιά

Η δυνατή βροχή δε στάθηκε εμπόδιο για τις μαζικές συγκεντρώσεις

Στην Πρέβεζα
Στην Πρέβεζα
Μαζικές, δυναμικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, με παρουσία νεολαίων εργαζομένων και δυνάμεων από νέους χώρους δουλειάς, ήταν το κυρίαρχο στοιχείο στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, νέοι, άνεργοι, μετανάστες και συνταξιούχοι από την Κέρκυρα ως και τη Ναύπακτο τίμησαν ταξικά τη φετινή Πρωτομαγιά, γυρνώντας την πλάτη στη γραμμή της συναίνεσης και του συμβιβασμού.

Στα Γιάννενα, υπό δυνατή βροχή, εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό κυρίως τομέα, με αισθητή την παρουσία της νεολαίας, πραγματοποίησαν μια πυκνή σε όγκο, ζωντανή σε παλμό και συνθήματα πορεία. Στην Κέρκυρα, στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, οικοδόμους και ιδιωτικούς υπαλλήλους προστέθηκαν οι ναυτεργάτες και οι καβοδέτες, ενώ με επιτυχία δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης σε δυο σούπερ-μάρκετ της αλυσίδας «SCONTO market», η εργοδοσία των οποίων επιχείρησε χωρίς επιτυχία να ανοίξει τα καταστήματα.

Στο Αγρίνιο με τις σημαίες του ΠΑΜΕ πορεύτηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων της «ΚΕΡΑΜΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΤΣΙΚΗ ΑΕ» και των σφαγείων Αγρινίου και Αιτωλικού. Η σφραγίδα του ΠΑΜΕ αποτυπώθηκε και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος σε Πρέβεζα , Αρτα και Ηγουμενίτσα. Στον αντίποδα, οι δυνάμεις της συναίνεσης και της μοιρολατρίας πραγματοποίησαν ισχνές και αναιμικές συγκεντρώσεις.

Στην Κέρκυρα
Στην Κέρκυρα
Στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Λευκάδα και Μεσολόγγι συμμετείχαν νέες δυνάμεις, ενώ σε Ναύπακτο και Αμφιλοχία κυρίαρχα ήταν τα συνθήματα «Ο πλούτος ανήκει στους εργάτες» και «Οχι στα παράσιτα, τους κεφαλαιοκράτες».


Από την πορεία στα Γιάννενα
Από την πορεία στα Γιάννενα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ