Τρίτη 5 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
ΕΣΑΚ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
Εγγύηση της αγωνιστικής συνέχειας η ενίσχυσή της

Ξεκινούν αύριο Τετάρτη και ολοκληρώνονται την Πέμπτη οι εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου

Να ενισχύσουν αποφασιστικά την Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση και Συνεργαζόμενοι (ΕΣΑΚ Σ) Ευαγγελισμού, στις εκλογές που θα γίνουν στο σωματείο εργαζομένων αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη, να αποδυναμώσουν τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, καλεί τους εργαζόμενους του Ευαγγελισμού η ΕΣΑΚ Συνεργαζόμενοι με ανακοίνωσή της.

Η παράταξη υπογραμμίζει ότι σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της «ανταποδοτικότητας των νοσοκομείων», των «ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων» και της ελεύθερης αγοράς γιγαντώνεται η έλλειψη προσωπικού και η εντατικοποίηση της δουλειάς, εξαπλώνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, το κεκτημένο εβδομαδιαίο 40ωρο γίνεται 65ωρο, καταργείται η υπερωρία και ο χρόνος εργασίας σπάει σε ενεργό και ανενεργό, αυξάνονται οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας, κυριαρχούν τα απογευματινά ιατρεία σε βάρος των τακτικών, οργιάζουν οι εργολάβοι, βαθαίνει και άλλο η εμπορευματοποίηση της υγείας.

Καλεί τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ), που ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη σφοδρή και εφ' όλης της ύλης επίθεση όχι μόνο δεν οργανώνουν τη σύγκρουση με το κεφάλαιο, αλλά κάνουν και πλάτες για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική. Ξεκαθαρίζει ότι η ΔΑΚΕ είναι φερέφωνο της κυβέρνησης, η ΠΑΣΚ έχει τις ίδιες στρατηγικές επιλογές με τη ΔΑΚΕ, οι δυνάμεις του ΣΥΝ (Αυτονομία) σπέρνουν αυταπάτες στα νοσοκομεία ότι μπορούν να επιβληθούν όρια και αρχές λειτουργίας στην επιχειρηματική δράση στην Υγεία. Μάλιστα, οι δυνάμεις του ΣΥΝ καταψήφισαν την πρόταση της ΕΣΑΚ Συνεργαζόμενοι να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι των συνεργείων στο Σωματείο. Επίσης η ΑΡΣΥ - με ψευτοεπαναστατική φρασεολογία - σπέρνει τον αποπροσανατολισμό και κατακερματισμό των εργαζομένων, καλλιεργεί τη λογική της συντεχνίας.

«Αυτό που απαιτείται είναι ένα ταξικό κίνημα υγειονομικών σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους (ανεξάρτητα από κλάδο και εργασιακή σχέση) και τις πρωτοπόρες δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που θ' απορρίψει τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό, την μπλε - πράσινη - ροζέ "οσφυοκαμψία" στην αντιλαϊκή ευρωενωσιακή πολιτική», τονίζει η παράταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ