Τρίτη 5 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει τις «εκκαθαρίσεις» στην ACS

Σε απολύσεις εργαζομένων με πολλά χρόνια υπηρεσίας προχωράει η εταιρεία ταχυμεταφορών ACS, αξιοποιώντας την οικονομική κρίση, που το κεφάλαιο με την αντεργατική του πολιτική δημιούργησε. Η επιχείρηση, που έχει τεράστια κέρδη, προκαλεί και επιτίθεται, προσπαθώντας να απαλλαγεί από εργαζόμενους που έχουν συγκροτημένα δικαιώματα μετά από χρόνια δουλειάς και να προσλάβει στη θέση τους άλλους, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, κάνοντας χρήση όλου του ισχύοντος αντεργατικού πλαισίου.

Τις απολύσεις στην ACS καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας: «Ενοχοι και υπόλογοι γι' αυτήν την κατάσταση μαζί με την εργοδοσία είναι η ΝΔ και η κυβέρνησή της, γιατί με την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει "οπλίζει" το χέρι των εργοδοτών. Ενοχο επίσης είναι και το ΠΑΣΟΚ, γιατί όχι μόνο στηρίζει αυτήν την πολιτική, αλλά έχει φροντίσει να στρώσει το δρόμο για την υλοποίησή της με νόμους και νομοσχέδια για αρκετά χρόνια που κυβερνούσε. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι σαν το ένα χέρι που νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο και τα κέρδη της πλουτοκρατίας».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και της ACS να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για το ρόλο της κάθε πολιτικής δύναμης, να μη φοβηθούν και να συμμετέχουν μαζικά στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ