Τετάρτη 6 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Επέβαλε πρόστιμα ύψους 110.000 ευρώ

Πρόστιμα ύψους 110.000 ευρώ επέβαλε χτες η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα, με 60.000 ευρώ τιμώρησε το «Extra Channel» για δύο εκπομπές του. Ετσι, από 30.000 ευρώ καλείται να πληρώσει το «Extra Channel» για το «Αποκαλυπτικό δελτίο», στις 8.1.2009 και την εκπομπή «Δυνατά και Ελληνικά», στις 18.5.2008. Στο μεν πρώτο τιμωρήθηκαν για «ανάρμοστη γλωσσική διατύπωση», αφού αποκάλεσαν βουλευτές «λαμόγια», και στη δεύτερη εκπομπή επεβλήθη πρόστιμο για πρόκληση σύγχυσης στο τηλεοπτικό κοινό, αλλά και για προστασία ανηλίκων.

Το ποσό των 20.000 ευρώ επεβλήθη και στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» για μετάδοση προγράμματος πορνό μετά τα μεσάνυχτα. Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA καλείται να πληρώσει 15.000 ευρώ, επειδή μετέδωσε στις 8.2.2009 με λάθος σήμανση την ταινία - θρίλερ «Ο εξορκισμός της Εμιλι Ρόουζ». Με το ίδιο ποσό των 15.000 ευρώ τιμωρήθηκε και ο τηλεοπτικός σταθμός «TV Χαλκιδική», με το αιτιολογικό ότι μέσα από τα δελτία ειδήσεών του μετέδωσε λάθος πληροφορίες για μαθητικές κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα να παραπληροφορήσει το τηλεοπτικό κοινό.

Παράλληλα, το ΕΣΡ επέβαλε την ποινή της ...σύστασης στον τηλεοπτικό σταθμό STAR για τον τρόπο μετάδοσης του δελτίου καιρού με την Πετρούλα. Στην συνεδρίαση της Ολομέλειας, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδης, υπήρξε «διάσταση απόψεων». Από τη μία, υπήρξε η άποψη ότι το δελτίο ειδήσεων του καναλιού είναι «ελαφρύ» και «περιπαικτικό» και γι' αυτό δικαιολογείται η ...περιπαικτική παρουσίαση του δελτίου καιρού. Στην απόφαση μειοψήφησαν το μέλος Ιρ. Αυδή που πρότεινε πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ τα μέλη Ε. Δεμίρη και Ι. Παπακώστας ζήτησαν να επιβληθεί πρόστιμο, ύψους 70.000 ευρώ.

Παράλληλα, στο ΕΣΡ στάλθηκε το προχτεσινό Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Εσωτερικών, βάσει του οποίου ορίζεται η ημερομηνία και ο χρόνος διεξαγωγής των ευρωεκλογών του Ιούνη. Οπως είπε ο Ι. Λασκαρίδης, το ΕΣΡ θα γνωμοδοτήσει στη Διακομματική Επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών, που αναμένεται να συνεδριάσει το επόμενο διάστημα, σχετικά με τους όρους προβολής των κομμάτων.

Η χτεσινή Ολομέλεια του ΕΣΡ ενέκρινε επίσης το περιεχόμενο του προγράμματος των τηλεοπτικών σταθμών «Extra Channel» και «Αττικα TV» (πρώην «Θριάσιο TV») για την ψηφιακή μετάδοσή τους. Τέλος, εγκρίθηκε η μεταβίβαση μετοχών του ραδιοφωνικού σταθμού «Polis 88,6 FM Stereo». Πρόκειται για 22.755 μετοχές που περνούν από την Ελένη Τσοτσορού στον Βασίλη Κοσμόπουλο έναντι του ποσού του 1.265.760 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ