Τετάρτη 6 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ψήφος καρφί στην πλουτοκρατία

Σε ένα μήνα οι άνθρωποι του μόχθου θα κληθούν στις κάλπες για την ανάδειξη των 22 Ελλήνων ευρωβουλευτών. Η σημασία αυτής της μάχης είναι ευθέως ανάλογη της επίδρασης που θα έχει σε όλες τις πτυχές της ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Και το «βόλι» των ανθρώπων του μόχθου πρέπει να είναι ανάλογο της εμπειρίας τους, της καθημερινής τους ζωής. Σ' αυτές τις εκλογές πρέπει να ψηφίσουν όλοι οι άνθρωποι που μόχθου που έχουν δικαίωμα ψήφου. Αυτό το «όπλο» να το στρέψουν εναντίον εκείνων που με την πολιτική τους τους έχουν κάνει το βίο αβίωτο και που αν δεν πάρουν ένα γερό μάθημα θα φέρουν για το λαό ακόμη χειρότερες μέρες.

Τα μηνύματα που θα εκπέμψει η κάλπη των ευρωεκλογών και ο συσχετισμός που θα διαμορφωθεί έχουν τεράστια σημασία. Δεν υπάρχει κανένα, μικρότερο ή μεγαλύτερο, πρόβλημα που να μη φέρει βαθιά τη σφραγίδα της ΕΕ. Δεν υπάρχει επιλογή που να μη σχετίζεται με την ευρωενωσιακή πολιτική, που δεν παίρνει υπόψη της όχι μόνο τα συμφέροντα των επιχειρηματιών στην Ελλάδα, αλλά και τα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια συμφέροντα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Οπως και δεν υπάρχει επιλογή της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ και της χτεσινής του ΠΑΣΟΚ, που να μην αποσκοπεί στην πιο βαθιά ενσωμάτωση της χώρας στην ιμπεριαλιστική ΕΕ.

Ας σκεφτούν οι εργαζόμενοι: Η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, οι ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, η καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, η εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, το ξεκλήρισμα των αγροτών, ο αφανισμός των μικρομεσαίων της πόλης, τα σκανδαλώδη προνόμια προς την πλουτοκρατία και τόσα άλλα είναι όλα μέτρα η ρίζα των οποίων ανάγεται σε ευρωενωσιακές αποφάσεις κατ' απαίτηση του κεφαλαίου, οι οποίες εξειδικεύτηκαν στη συνέχεια απ' τους εγχώριους πολιτικούς του εκπροσώπους, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Αμοιρα ευθυνών δεν είναι τα άλλα κόμματα. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που αρχής γενομένης απ' την υπερψήφιση της Συνθήκης του Μάαστριχτ έως σήμερα προσφέρει σταθερά χείρα βοηθείας στην καπιταλιστική ΕΕ, ο ΛΑ.Ο.Σ. το ίδιο, όπως και οι Οικολόγοι - Πράσινοι. Ολοι τους βλέπουν τη χώρα μόνο στο πλαίσιο της ΕΕ, ρητορεύουν για την ανάγκη ισχυροποίησής της κι ας γνωρίζουν ότι τότε πιο ισχυρά θα είναι τα χαστούκια στους λαούς. Κινδυνολογούν πως έξω απ' την ΕΕ παραμονεύει η απομόνωση και το χάος και είναι η ομολογία του φόβου τους μπροστά στην προοπτική της χειραφέτησης του λαού, του να πάρει ο ίδιος το μέλλον του στα χέρια του, να ενεργοποιηθεί για ουσιαστικές αλλαγές στο επίπεδο της ίδιας της εξουσίας.

Με την ψήφο του ο λαός μπορεί και πρέπει να τους τιμωρήσει, να σηματοδοτήσει θετικές εξελίξεις προς όφελός του. Να ψηφίσει με κριτήριο τη ζωή του και να ψηφίσει χωρίς δισταγμό ΚΚΕ. Αυτή και μόνο η επιλογή θα εκπέμψει πολλαπλά μηνύματα, ότι δεν ανέχεται να τον παραπλανούν, ότι δεν μπορούν να τον εγκλωβίζουν και να τον αποπροσανατολίζουν με τη σκανδαλολογία, ότι δεν ανέχεται άλλο να του κλέβουν τον πλούτο που παράγει, να του στερούν όσα δικαιούται να απολαύσει, να του χειροτερεύουν τη ζωή. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος παρεμπόδισης των χειρότερων που έρχονται, είναι τελικά η μόνη κερδισμένη για το λαό ψήφος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ