Τετάρτη 6 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ;

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ: «είναι προφανές ότι με τα χρόνια βαθιά δημοσιονομικά και διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας να οξύνονται εξαιτίας της κρίσης και της έως τώρα αναποτελεσματικότητας της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, απαιτούνται δραστικά μέτρα τομές και ρήξεις άμεσα. Μέτρα αποτελεσματικά και όχι σαν τα πρόσφατα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της τα θεωρεί έμμεσα ως ασπιρίνη» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

ΘΕΛΟΥΝ ΣΚΛΗΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ: «ενώ όλοι - βεβαίως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - επισημαίνουν ότι η πολιτική που ανακοίνωσε θα έχει αμελητέα αποτελέσματα, η κυβέρνηση επιμένει να παραπλανά τους πολίτες λέγοντας ότι τον Ιούνιο θα δει ΑΝ χρειάζονται νέα μέτρα. Η αλήθεια που όλοι γνωρίζουν είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει σκληρή λιτότητα για να εξοικονομηθούν 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Λιτότητα που επιμένουν να κρύβουν» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ)

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ: «οι Ευρωπαίοι ηγέτες, όπως και ο Αμερικανός πρόεδρος, επικεντρώνουν την προσοχή τους σε γιατροσόφια, επιμένοντας στη διατήρηση ενός παγκόσμιου συστήματος, το οποίο απέτυχε παταγωδώς. Στο ίδιο σύστημα παραμένει δεμένη και η ελληνική οικονομία, με πρόσθετα βαρίδια τις αποκαλούμενες ιδιαιτερότητές της: την αντιπαραγωγικότητα, τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος και τη διαφθορά» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΗ ΨΗΦΟ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ: «οι ευρωεκλογές, εξ ορισμού, έχουν χαλαρό διακύβευμα. Ακόμα και τώρα, εν μέσω μιας διεθνούς κρίσης, που οι προσεγγίσεις των πολιτών θα 'πρεπε νά 'ναι διαφορετικές. Αντικειμενικά, γίνονται προνομιακό πεδίο της "ψήφου διαμαρτυρίας" έναντι των μεγάλων κομμάτων και πριμοδοτούνται τα μικρότερα (...) Παρ' όλη την "πόλωση" που επιχειρεί η ΝΔ (...) και τον "δημοψηφισματικό" χαρακτήρα που θέλει να προσδώσει στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ (...) δύσκολα οι ευρωεκλογές θα ξεφύγουν από τα βασικά χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ