Τετάρτη 6 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Καταδικάζονται οι αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ

Περιοδεία του Σπύρου Χαλβατζή, μέλους της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, το περασμένο Σαββατοκύριακο

«Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι γουνεργάτες άκουσαν με προσοχή τις προτάσεις του ΚΚΕ και φαίνεται να ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του για ψήφο αντίστασης και ανυπακοής στην ΕΕ και στις επιλογές της. Εχουν διάθεση να καταδικάσουν τα κόμματα του δικομματισμού, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και να γυρίσουν την πλάτη στα "συμπληρώματά" τους που είναι κόμματα του "ευρωμονόδρομου", ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ.

Σήμερα, καλύτερα από χτες, οι λαϊκές δυνάμεις γνωρίζουν τις συνέπειες από την αντεργατική, αντιαγροτική και αντικοινωνική πολιτική της ΕΕ σε βάρος του λαού και των δικαιωμάτων του, πολύ περισσότεροι νέοι άνθρωποι είναι αποφασισμένοι να υποστηρίξουν, να στηρίξουν και να ψηφίσουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 7ης του Ιούνη».

Αυτές είναι οι βασικές διαπιστώσεις από την περιοδεία, σε πάνω από 10 χωριά και κεφαλοχώρια της Καστοριάς, της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ το Σαββατοκύριακο με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

Οι άνεργοι γουνεργάτες του Νομού Καστοριάς, που ζουν με ελάχιστα ευρώ από το ταμείο ανεργίας, καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι η πολιτική της ΕΕ δεν αφήνει κανένα περιθώριο για βελτίωση της ζωής τους. Η εφαρμοζόμενη αντεργατική πολιτική από τη ΝΔ μπορεί όχι απλά να εμποδιστεί, αλλά με τη μαζική δράση, με τη στήριξη του ΚΚΕ είναι δυνατό να ανατραπεί. Η πολιτική που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα, αλλά και στον αγροτικό τομέα δε διαφέρει από τη ΝΔ. Αυτές οι πολιτικές οδήγησαν στην όξυνση της ανεργίας, στην εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής, στη συρρίκνωση της κτηνοτροφίας και του ζωικού κεφαλαίου, επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Τα λαϊκά στρώματα, υπογράμμισε, μπορούν σήμερα να κάνουν το βήμα. Να απομακρυνθούν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η οξύτητα των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, η ανεργία των νέων ειδικότερα, η επιδείνωση της κατάστασης στα ζητήματα της Παιδείας και της Υγείας στην περιοχή δεν είναι τυχαία φαινόμενα. Είναι αποτέλεσμα και συνέπεια της πολιτικής της ΕΕ. Πολιτική που συναποφασίζεται απ' όλες τις κυβερνήσεις - και της χριστιανοδημοκρατίας και της σοσιαλδημοκρατίας. Πολιτική που έχει αφετηρία της τις κεντρικές επιλογές των μονοπωλίων, όπως η Συνθήκη του Μάαστριχτ, η στρατηγική της Λισαβόνας και άλλες συνθήκες και αποφάσεις. Αυτές οι βασικές επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστών έχουν ψηφιστεί από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ. Μπορούν συνεπώς οι εργαζόμενοι, έχουν τη δυνατότητα, να καταδικάσουν τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου"». Αναφερόμενος στα συνθήματα διαφόρων οικολογικών κινήσεων και ομάδων ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε ότι πολλοί απ' αυτούς όχι μόνο δεν έχουν αντιΕΟΚική αντίληψη και κατεύθυνση, αλλά, αντίθετα, πολύ συχνά, υλοποιούν επιλογές και κατευθύνσεις των μονοπωλίων, στο όνομα της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η αντίσταση να εκφραστεί και στην κάλπη (2009-03-31 00:00:00.0)
Η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ είναι η εξουσία των εργαζομένων (2008-02-19 00:00:00.0)
Στόχος η καρδιά της πολιτικής των μονοπωλίων (2008-02-16 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων (2007-12-19 00:00:00.0)
«Ο ΟΤΕ να είναι λαϊκή περιουσία» (2006-09-09 00:00:00.0)
Παλεύουν κόντρα στον εμπαιγμό (2000-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ