Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το πρόβλημα της δημόσιας υγείας...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΧΙ ΚΑΝΕΙΣ δεν αισθάνεται ασφαλής και καμία εμπιστοσύνη δεν έχει στους κάθε λογής οργανισμούς ή στα υπουργεία για την υπόθεση της «γρίπης των χοίρων»!

Σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο. Δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία.

Γιατί αυτό προκαλεί ...απορία στους κυβερνώντες δηλαδή; Περίμεναν ότι οι θεσμοί τους χαίρουν της εμπιστοσύνης των πολιτών;

Ο μέσος Ελληνας δεν είναι βέβαια γιατρός, πόσο μάλλον επιδημιολόγος, αλλά δεν είναι και ανόητος.

Και είναι βέβαιος για ένα και μόνο πράγμα. Πως όλοι αυτοί δεν έχουν ως πρώτιστο κριτήριο την δημόσια υγεία. Το έχουν αποδείξει περίτρανα...

Κάποιοι θέλουν να πουλήσουν φάρμακα, κάποιοι να πουλήσουν «περίθαλψη», κάποιοι άλλοι - διεθνείς οργανισμοί - να πουλήσουν «προστασία από την γρίπη» και κάποιοι άλλοι απλά να ...«πουλήσουν μούρη»!

Προφανώς στους τελευταίους συμπεριλαμβάνεται και ο υπουργός μας της Υγείας, ο Δ. Αβραμόπουλος, με τις σιβυλλικές δηλώσεις περί κρούσματος που πιθανόν θα έχουμε τις επόμενες μέρες...

Βλέπετε και ο πολιτικαντισμός είναι παμφάγος. Καταναλώνει οτιδήποτε προκειμένου να επιτύχει τον εντυπωσιασμό.

«ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ» ΔΕΝ αποδέχεται το Ισραήλ από το πόρισμα του ΟΗΕ σύμφωνα με το οποίο ευθύνεται για θανατηφόρα περιστατικά στην Λωρίδα της Γάζας. (Ενα πόρισμα που ούτε ...τα μισά δεν λέει από όσα κάνουν).

Δεν βλέπουμε όμως κανέναν διεθνή πανικό. Δεν ακούμε δηλώσεις περί προσβολής των Ηνωμένων Εθνών και παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου. Δεν διακρίνουμε καμία ευαισθησία του ...πολιτισμένου δυτικού κόσμου.

Προφανώς η ...ευαισθησία ποικίλλει ανάλογα με το ποιος είναι αυτός που παραβιάζει (καταφανώς) το διεθνές δίκαιο. Αφήνουμε που και η ίδια η έννοια αυτού του δικαίου, έχει ξεπεράσει κάθε όριο ...ελαστικότητας.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ