Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δικομματικό θέατρο

Το σύνηθες δικομματικό θέατρο κυριάρχησε και χτες στη Βουλή, με τη ΝΔ να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για μικροκομματικές σκοπιμότητες που οδηγούν στην προσπάθεια δημιουργίας κλίματος σκανδαλολογίας, και αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί τη ΝΔ για «κουκούλωμα σκανδάλων».

Με το πάγιο επιχείρημα, του ότι η υπόθεση της «Ζήμενς» εξετάζεται από την τακτική Δικαιοσύνη απέρριψε η κυβέρνηση το αίτημα για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο εισηγητής της Αναστάσιος Καραμάριος, μια τέτοια συζήτηση μπορεί να γίνει «όταν η Δικαιοσύνη, που έχει επιληφθεί της υπόθεσης, περατώσει τις δικές της υποχρεώσεις, και όταν βρεθεί μπροστά στις διατάξεις του άρθρου 86», οπότε «ο φάκελος θα διαβιβαστεί υποχρεωτικά στη Βουλή». Το πολιτικό στίγμα της κυβέρνησης, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι έχει δημιουργήσει «γαϊτανάκι σκανδάλων για να κρύψει τη δική του αδυναμία σε επίπεδο πολιτικών θέσεων», υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «προσπαθεί να μεταβάλει τον τόπο σε μια αρένα όπου μόνος πρωταγωνιστής είναι το ΠΑΣΟΚ, με υποτιθέμενα σκάνδαλα που εκείνο δημιουργεί στη φαντασία του». Επισήμανε, επίσης, ότι «οι υπουργοί αγωνίζονται, για να αντιμετωπίσει ο τόπος την κρίση, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα μόνο αντικείμενο έχει, τη λασπολογία και μάλιστα με τηλεβόα εκτός συνόρων».

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «προσπάθεια κουκουλώματος σκανδάλων», υποστηρίζοντας πως «η εξεταστική επιτροπή για τη Siemens είναι άμεσο εθνικό καθήκον και πρέπει να ψηφιστεί και να συγκληθεί τώρα». Επίσης, ζήτησε να μην κλείσει τον Ιούνη η Βουλή, προκειμένου να μην υπάρξει παραγραφή αδικημάτων. Παράλληλα, κατήγγειλε την κυβέρνηση για «χειρουργικές επεμβάσεις» στη δικαστική διερεύνηση του θέματος υποστηρίζοντας πως η υπόθεση της «Ζήμενς», «δε χωρίζεται σε προ και μετά το 2004. Είναι ένα. Δε χωρίζεται η παραγγελία από την παραλαβή του C4I».

Εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θεόδωρος Δρίτσας ανέφερε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται την εξέταση των σκανδάλων, αλλά δε λαμβάνει και τα απαραίτητα θεσμικά μέτρα, προκειμένου να μην επαναληφθούν, αναφέροντας χαρακτηριστικά την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Η λειτουργία της εξεταστικής επιτροπής «δε θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην ανακριτική διαδικασία», υποστήριξε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Μαυρουδής Βορίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ